Romaniassa on tällä hetkellä vahva buumi maan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ympärillä. Romania pelasi maanantaina Ranskan kanssa maalittoman tasapelin, ja selvitti ensi kertaa historiassaan tiensä ikäluokan EM-turnauksen välieriin. Samalla varmistui, että Romania lunasti lipun ensi vuoden olympiaturnaukseen.

Romanian Ranska-otteluun oli matkustanut Italian Cesenaan tiettävästi jopa 10 000 romanialaiskannattajaa, ja pudotuspelivaiheeseen määrä lienee vain kasvamassa.

Emanuel Roşu

@Emishor
10 000 Romanian fans in Cesena today to watch the game vs France. There will probably be more on Thursday in Bologna for the clash with Germany. The feeling of togetherness this Romanian U21 side has brought to the country is impossible to describe.

Eilisen jatkopaikan tiimoilta joillain pääsi kuitenkin kultaiset käytössäännöt unohtumaan. Muun muassa brittitabloideista Sun kirjoitti jo tiistaiaamuna yhteenotoista Romanian ja Ranskan kannattajien välillä, mutta todellisuudessa laajamittaisia hulinoita ei muutamia soihdutteluja lukuun ottamatta nähty.

Sen sijaan raja ylitettiin tavallaan vieläkin törkeämmin, sillä kaikissa kolmessa ottelussa täydet minuutit pelanneen CFR Clujn laitapuolustaja Cristian Manean tyttöystävä pahoinpideltiin katsomossa omien kannattajien toimesta. Tapauksesta kertoo Twitter-tilillään romanialainen freelancer-toimittaja Emanuel Rosu, joka on antanut vuosikausien ajan muun muassa Romanian Ballon d’Or -äänestyksen äänet.

Rosun lähteiden mukaan 21-vuotias Manea oli lähestynyt katsomoa antaakseen tyttöystävälleen suukon ottelun päätyttyä. Tällöin väliin hyppäsi yleisön seasta toinen nainen, joka halusi ilmeisesti ottaa Manean kanssa valokuvan.

Kun Manea työnsi naista sivuun, käynnistyi yhtäkkiä joukkotappelu, sillä naisen seurue ei pitänyt Manean eleestä alkuunkaan. Itse Gheorghe Hagin, Romanian kaikkien aikojen jalkapalloilijan ja yhden nykyisen U21-joukkueen pelaajan isän, kerrotaan menneen tappelupukarien väliin.

Kaksi Romanian fania löi nujakassa Manean tyttöystävää kasvoihin, ja tämä joutui poistumaan katsomosta turvamiesten saattelemana, Romanian pelipaita veressä ja silmät kyyneliä valuen. Rosun lähteet kertovat tyttöystävän joutuneen sairaalahoitoon.

Emanuel Roşu

@Emishor
Absolutely incredible story coming in from Cesena. Apparently, Gheorghe Hagi himself had to come between some Romanian fans and Cristi Manea in a massive brawl which starter after the game's last whistle.

Emanuel Roşu

@Emishor
Shocking stuff in Cesena last night. Manea's girlfriend was beaten by two fans after the Romanian defender pushed a girl who was very insistent, trying to take a picture with him.

Eräiden toisten, vahvistamattomien nettilähteiden mukaan selfietä ja nimikirjoitusta pyytäneen naisen poikaystävä oli nujakassa aktiivisin osapuoli. Miehen kerrotaan jopa potkaisseen Manean tyttöystävää ja tönäisseen Maneaa itseään. Nämä vahvistamattomat lähteet kertovat Manean tyttöystävän saaneen sairaalassa kaksi tikkiä.

SportsGridUK

@Sportsgriduk
Female fan left covered in blood as crowd violence mars U21 clash between France and Romania dlvr.it/R7DLBS

Cristian Manea on pelannut myös Romanian A-maajoukkueessa jo kymmenen ottelua. Toistaiseksi ainoan maalinsa hän teki Suomen verkkoon kesäkuussa 2018 pelatussa ystävyysottelussa.