Espanjan ottelumanipulaatiovyyhdissä erikoinen käänne: Italian maajoukkuehyökkääjän nimi nousi esiin

© Kuva: Getty Images
Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!

Espanjan poliisi ja jalkapalloliitto ovat tutkineet jo jonkin aikaa ottelumanipulaatiovyyhtiä, johon nivoutuu useita Espanjan kahdella korkeimmalla tasolla pelanneita pelaajia. Näistä epäilemättä tunnetuin on Real Madridia pitkään edustanut Raúl Bravo. Operaatio Oikosina tunnetusta pidätysten sarjasta voi lukea lisää täältä.

Manipuloiduiksi epäilläään useita kolmen korkeimman sarjatason otteluita, eivätkä rikosepäillyt rajoitu pelkkiin manipulaatioepäilyihin. Epäilyksiä on myös rahanpesun ja huumekaupan tiimoilta.

Tutkinnan kohteena on myös sarjan päätöskierroksen ottelu Real Valladolid-Valencia. Real Valladolid oli jo ennen peliä sarjapaikkansa varmistanut, ja voiton myötä Valencia lunasti lippunsa Mestarien liigaan lohkovaiheeseen ennen sarjan vitosta Getafea. Valituksen ottelusta on sen sijaan jättänyt sarjasta pudonnut Girona, joka toivoo Valladolidille mahdollisesti luvassa olevan sanktion avaavan sille oven takaisin La Ligaan.

Nyt tuoreimmat käänteet laajentavat manipulaatioepäilyksiä myös Italian puolelle. Tutkinnassa on esille noussut myös Lazion maajoukkuehyökkääjä Ciro Immobilen nimi, vaikkei häntä suoranaisesta manipulaatiosta epäilläkään. Serie A:sta pudonneeseen Frosinoneen sen sijaan saattaa vielä kohdistua vakavampiakin epäilyjä.

Marcan kertomuksen mukaan Immobilen ja Frosinonen nimet nousivat esiin yhden pääepäillyn, Carlos Arandan, sekä tämän välittäjänä ilmeisesti toimineen Mattia Mariottin välisistä nauhoitetuista keskusteluista. Kyseinen keskustelu käytiin Arandan autossa, ja siinä puhutaan siitä, mitä eri pelaajille voitaisiin tarjota toivottujen tulosten saavuttamiseksi.

Ciro Immobile ei Operaatio Oikosiin suoranaisesti liity, mutta keskustelun perusteella hän on sortunut laittomaan vedonlyöntiin. Mariotti kertoo Arandalle ”pitkätukkaisesta ystävästään”, joka pyörittää laitonta vedonlyöntitaloa. Immobile on ollut kyseisen kaverin pitkäaikainen asiakas.

– Lazion Immobilekin pelaa hänen talossaan. Hyökkääjä on hänen asiakkaansa, italialainen totesi Arandalle.

Frosinonen osalta keskustelut voivat olla paljon raskauttavampiakin. Näin Mariotti puhui Arandalle putoajajoukkueesta.

– Tapaan torstaina Frosinonen joukkuetta. Pitkätukkainen ystäväni vie minut sinne. Hän on tutustunut joukkueen taustaryhmän jäseneen, joka on hyvin läheinen pelaajien kanssa ja syö aina kaikkien pelaajien kanssa illallista.

– Syön heidän kanssaan. Otan asian puheeksi ja katson, haluavatko he tehdä sen.

Keskustelun päätteeksi Mariotti ja Aranda puhuvat Andalusian ja Rooman välisistä rahasiirroista, sekä matkalaukussa vietävistä 90 000 eurosta.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Bundesliga palaa tauolta! Lunasta mojova talletusbonus!