Häkellyttävä tutkimus paljastaa: Mohamed Salah vähentänyt rankasti vihaa ja ennakkoluuloja muslimeja kohtaan

© Kuva: Getty Images

Mohamed Salah’n menestys Liverpoolissa on vähentänyt kaupungissa ennakkoluuloja muslimeja kohtaan. Egyptin maajoukkuehyökkääjä on valloittanut kahden Valioliigassa vietetyn vuoden aikana Merseysiden ja koko maailman sydämet.

Samalla sympaattisen Salah’n näyttämä esimerkki on vaikuttanut Merseysidella liverpoolilaisten käyttäytymiseen ja asenteisiin maahanmuuttajia kohtaan. Tätä korostaa myös Maahanmuuttopolitiikan tutkimuslaitoksen tuore tutkimus.

Tutkimustuloksissa selviää, että viharikokset muslimeja vastaan ja muslimien vastaiset twiitit ovat vähentyneet radikaalisti Salah’n siirryttyä AS Romasta kesällä 2017 Liverpooliin.

Viharikokset ovat tutkimuksen mukaan vähentyneet jalkapallotähden ansiosta jopa 18,9-prosenttisesti. Muissa rikoksissa ei havaittu samanlaista laskua alueella.

Tutkijat tarkastivat myös 15 miljoonaa Liverpool-kannattajien twiittiä. Islaminvastaiset twiitit olivat vähentyneet puolella 7,2 prosentista 3,4 prosenttiin verrattuna muiden pääsarjajoukkueiden kannattajiin.

Tell MAMA on kansallinen projekti, joka tutkii musliminvastaisia rikoksia Iso-Britanniassa. Projektin johtajan Imam Anna uskoo Salah’n todistaneen englantilaisten voivan samaistua islamuskoiseen jalkapalloilijaan.

– Mo Salah’n vaikutus Liverpoolissa on osoittanut laajalle yleisölle ja Liverpoolin kannattajille, että muslimiksi tunnistautuvaa jalkapalloilijaa voi ihailla ja häneen voi samaistua, Anna kommentoi Liverpool Echolle.

– Kaikki nämä positiiviset tunteet rikkovat rajoja ja todistavat joidenkin ihmisten näkevän muslimit positiviisessa valossa. Se myös vähentää haasteita ennakkoluuloista ja vihasta muslimeja kohtaan. Mo Salah’n kaltaiset roolimallit ovat tärkeitä taistelussa vihaa ja rasismia vastaan.

Lähde: Liverpool Echo


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.