Huuhkajien Rasmus Karjalainen kertoi viikonloppuna julkaistussa haastattelussamme, että yksi toivesuunta seuraavalle askeleelle uralla voisi olla kenties Hollanti.

– Hollanti on sellainen, mistä olen aina tykännyt. Tiedän että hollantilainen jalkapallo sopisi minun tyyliselleni pelaajalle tosi hyvin. Hollanti on sellainen paikka, mihin todellakin haluaisin lähteä. Samaten Tanska ja Belgia. Totta kai Ruotsi on myös Suomesta eteenpäin ja siellä on myös vaihtoehtoja, mutta Hollanti olisi optimaalinen tavoite, Karjalainen kertoi SuomiFutikselle.

Kenties Hollanti-ajatuksen takana on myös tulta, eikä vain pelkkää savua. Hollantilaissivusto Voetbal International nimittäin kertoo, että Eredivisie-seura Fortuna Sittard on kiinostunut hankkimaan 23-vuotiaan KuPS-hyökkääjän riveihinsä.

Sivuston tietojen mukaan Fortuna on tehnyt jo KuPS:lle tarjouksen Karjalaisesta, mutta ensimmäiseen tarjoukseen ei kuitenkaan vielä tartuttu. Vaikka näkemyserot siirtosummasta ovat niukat, ei KuPS ole vielä ollut valmis Karjalaisesta luopumaan.

Suomalaishyökkääjän sopimus KuPS:n kanssa päättyy vuoden 2019 lopussa, joten siirtokorvauksen saadakseen kuopiolaisseuran pitäisi myydä Karjalainen kesän siirtoikkunassa.

Karjalainen on itse puhunut kuuden vuoden tavoitteesta. Nyt on menossa se kuudes vuosi, joten tämän tavoitteen mukaan siirron ulkomaille pitäisi tapahtua viimeistään kauden jälkeen.

– Viime kaudesta lähtien on ollut tavoite, että heti kun tulee sopiva ja oikea paikka, niin haluan lähteä ulkomaille. Tilanne on sama edelleen. Kysyntää on paljon, Karjalainen kertoi SuomiFutis-sivustolle ennen Bosnia-Hertsegovina ottelua Helsingissä.

– KuPS on saanut moniakin tarjouksia. Olen kuitenkin KuPS:n sopimuspelaaja. Niin kauan kuin KuPS ei ilmoita minulle hyväksyneensä jotain tarjousta, annan sata prosenttia KuPS:lle.

Karjalainen ei torppaa ajatusta jo kesken kauden tapahtuvasta siirrosta, jos vain sopiva tilaisuus aukeaa.

– Ei se mahdoton ajatus ole. Kyllä tässä on ollut kysyntää, mutta vielä ei ainakaan ole tullut mitään konkreettista. En halua kuitenkaan lähteä mihin tahansa.

– Täytyy lähteä sellaiseen paikkaan, joka on pelillisesti oikea paikka. Jos sellainen tulee kohdalle ja KuPS pääsee siitä sopuun. Se on myös KuPS:lle todella tärkeää, että se on oikea paikka, hyökkääjä korostaa.

Karjalainen kertoo, että potentiaalisia maita uudeksi osoitteeksi ovat Hollanti, Tanska ja Ruotsi.

– Ne ovat sellaisia maita, jotka olisivat minulle tosi hyviä seuraavaksi stepiksi. Niistä maista on ollut kiinnostusta.

Kolmatta kauttaan Veikkausliigassa pelaava Karjalainen on tehnyt tällä kaudella 11 sarjaottelussa kolme maalia. Viime kaudella maaleja syntyi 16. Veikkausliigauransa oululaislähtöinen Karjalainen aloitti PS Kemin riveissä.

A-maaotteluita Karjalaisella on pelattuna kahdeksan. Niissä hän on tehnyt yhden maalin.

Fortuna Sittard sijoittui päättyneellä Eredivisie-kaudella sijalle 15 ja säilytti niukasti pääsarjapaikkansa.