Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky pääsee helpottuneessa tilassa EM-karsintojen otteluihin Bosnia-Hertsegovinaa ja Liechtensteinia vastaan. Kausi päättyi seurajoukkueessa onnellisesti, kun Bayer Leverkusen taisteli itsensä Bundesliigassa neljänneksi, jonka myötä se pelaa ensi kaudella Mestarien liigaa.

Hradecky myöntää, että viimeiset sarjakierrokset olivat jännittäviä.

– Oli totta kai. Se tuli ehkä sellaisena ulkopuolisena paineena. Minulla on kuitenkin viisivuotinen diili, joten tiesin, että jossain vaiheessa Mestarien liigaan pääsemme, mutta onneksi se tuli nyt ja tällä tavalla.

– Vanha seura (Frankfurt) oli aika pitkään edellä ja sieltä tuli sosiaalisessa mediassa pommitusta, vaikka hyvät välit minulle sinne jäikin. Oli hienoa hieroa hanskaa sinne suuntaan takaisin, iloinen kassari toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Turkulainen torjui 32 ottelussa yhdeksän nollapeliä. Hän kertoo kauden olleen hieman kaksijakoinen.

– Vaikea syyskausi. Tuli enemmän torjuntoja. Olimme dominoivampia kevätkaudella ja uuden koutsin pelityyli alkoi näkymään. Ei ollut huono kausi, mutta ei mitenkään maaginen. Ei tullut mitenkään hirveästi torjuntoja. Ei päässyt näyttämään, mutta ei myöskään tullut yhtään virhettä, Hradecky kertoo.

Eurooppa-liiga näytti hänelle harmaamman puolensa.

– Ihan hyvä kenraaliharjoitus Mestarien liigaa ajatellen. Ei mitään Eurooppa-liigaa vastaan, mutta kyllä siitä Leverkusenissa paistoi, että seura on tottunut pelaamaan isompia vastustajia vastaan. Stadion jäi kotipeleissä vähän kolkoksi ja autioksi. Oli hauskaa reissata erilaisissa paikoissa, mutta otetaan se kenraaliharjoituksena. Nyt päässee pelaamaan isompiin paikkoihin.

Hradecky ei edes katsonut Chelsean ja Arsenalin välistä finaalia. Maalivahti antaa kritiikkiä päättäjien suuntaan pelipaikan valinnasta. Baku ei vakuuttanut.

– Se oli muutoinkin vähän etukäteen sellainen… Tuntuu, että UEFA ja FIFA hölmöilevät nyt näiden kisaisännyyksien suhteen.

Dzeko ei pelota

Lauantaina Hradeckylta vaadittaneen jälleen muutama pelastus, jotta Suomi voi täydet kolme pistettä Bosnia-Hertzegovinalta ottaa. Vastustajan hyökkäyspäässä häärii muuan Edin Dzeko. Leverkusenin maalivahti on tottunut, että vastassa on isoja nimiä, joten hän ei aio scoutata Dzekon pelityyliä erityisemmin.

– Joskus sitä tuli enemmän painotettua, mutta jos on esimerkiksi Bayernia vastaan peli, niin en kiinnitä huomiota, onko vaikka Robert Lewandovski pallossa vai ei. Siitä on muodostunut aika sellainen vahva kuva, mitä sieltä saattaa tulla.

– Tiedän, mitä hyökkääjä saattaa tässä ja tässä tilanteessa tehdä. Silloin ei ole väliä, kuka siinä tilanteessa on, vaikka esimerkiksi Lewandovski saattaa paikasta tehdä paremmalla prosentilla maalin. Ne kuviot eivät kuitenkaan vaihdu. Pitää luottaa vain siinä tilanteessa itseensä, Huuhkajien tähtipelaaja pyörittelee.

Hänen mukaansa Suomella on selvä resepti kolmen pisteen takaamiseksi.

– Ei saa tulla turhia pallonmenetyksiä, koska Bosnia osaa hyökätä vastaan. Meillä on aika
ammattimainen jengi ja olemme kunnossa. Ehkä Bosnia ei osaa odottaa tällaista hellettä kuin täällä on ollut. Olemme nyt tottuneet tähän tällä viikolla ja ehkä he väsyvät.

– Meidän pelimme on kurinalaista pallonhallintapeliä ja veikkaan, että meidän pallonhallintaprosentti on jopa isompi. Varma pelaaminen, niin kyllä (Teemu) Pukki käy laittamassa yhden sisään, kassari päättää.

Näet Huuhkajien kaikki EM-karsintaottelut suomeksi selostettuna Viasatilta, Viaplaysta ja Viafreesta. Lauantain ottelu potkaistaan käyntiin klo 19.00.