Huuhkajien puolustaja paljasti – suomalaisilla ja norjalaisilla toimittajilla iso ero: ”Sitten on vain kuse*sa”

© Kuva: Juha Tamminen

Tromsø IL:n riveissä henkilökohtaisesti vahvaa kautta pelaava Juha Pirinen kertoi SuomiFutis-sivuston IGTV:ssä oman idolinsa. Lisäksi Pirinen kertoi suomalaisten ja norjalaisten toimittajien eroista.

Pirisen edustama Tromsø on tällä hetkellä Norjan pääsarjassa viimeisenä. Pirinen on kuitenkin pelannut tällä kaudella kaikki minuutit, joten henkilökohtaisella puolella kausi on mennyt kohtalaisen hyvin.

Huuhkajien mukaan EM-karsintaotteluihin valittu Pirinen vastasi lukijoidemme kysymyksiin Kalastajatorpalla torstaina hymyissä suin.

Kuka on ollut idolisi jalkapallossa?

– Yksi nimi on sanottava. Brasilialainen laitapuolustaja Roberto Carlos, jolla oli ihan jäätävä kanuuna. Muistan nuorempana, että olin pienenä vähän samantyylinen kuin Carlos, sellainen lyhyt patukka. Vuodesta 1996 aloin sitten myös Real Madridia seuraamaan, kun hän siirtyi sinne. Hän on sellainen pelaaja, jota olen aina seurannut.

Pirinen on pelannut Tromsøssä vasempana laitapuolustajana neljän puolustajan linjassa sekä vasempana topparina kolmen keskuspuolustajan linjassa. A-maajoukkueessa Pirinen on nähty vasempana laitapuolustajana, laiturina tai wingbackina.

Mikä pelipaikka sopii sinulle parhaiten?

– Kyllä mä eniten tykkään pelata vasempana pakkina neljän puolustajan linjassa. Se on varmaan se paras paikka. Siinä on eroa esimerkiksi, jos pelaan kolmen topparin linjassa, niin siinä ei pääse ihan niin paljon hyökkäämään. Tyylini vasempana laitapuolustajana on aika juoksuvoimainen, sellainen ylös alas -tyyppinen. Se on aika rankka paikka.

– Tietenkin sitten kolmen linjalla pelattaessa wingbackina oleminen, mitä pelasin Italiaa vastaan, on kaikista pahin paikka, sellainen ajokoiran rooli. En ole seurajoukkueessa sitä kauheasti pelannut, ja olen siitä ihan onnellinen, koska siinä joutuu sahaamaan ihan huolella sitä vasenta laitaa.

Pirinen siirtyi täksi kaudeksi ulkomaille pelaamaan. Norjan ja Suomen futiskulttuurissa on eroja, mutta suurimpana huomiona Pirinen nostaa toimittajien työskentelyn.

– Norjassa meidän treeneissä on ainakin kaksi toimittajaa jokaisissa harjoituksissa. He myös yrittävät lähettää viestiä sosiaalisessa mediassa paljon ja yrittävät saada tietoa sitä kautta. En tykkää niin paljon siitä. Heidän kanssaan täytyy olla varovainen, että ei voi niin avoimesti puhua.

– Suomalaiselle toimittajalle jos sanoo jotain, niin voi pyytää, ettei kerro eteenpäin. Toki Suomessakin on erilaisia, mutta lähtökohtaisesti luotan enemmän suomalaisiin toimittajiin kuin norjalaisiin. Heille ei kannata kyllä sanoa ohi suun yhtään mitään tai sitten on vain itse kusessa.

Huuhkajat kohtaa lauantaina Tampereella EM-karsintaottelussa Bosnia-Hertsegovinan kello 19. Ensi viikon tiistaina Suomi matkaa Liechtensteinin vieraaksi.

SuomiFutis-sivuston IGTV:ssä on myös katsottavissa Lukas Hradeckyn sekä Benjamin Källmanin juttutuokio. Lisäksi luvassa vielä ennen Liechtenstein-ottelua Juha Pirisen pidempi haastattelu. Ota siis SuomiFutis-sivuston Instagram seurantaan TÄÄLTÄ.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.