PEC Zwolle pelkää, että suomalaispuolustaja Thomas Lam ei ehdi kuntoutua Hollannin pääsarjan avauskierrokselle.

Lam, 25, mursi jalkansa huhtikuussa ottelussa Willem II:ta vastaan. Jalka leikattiin, eikä hän ole pelannut sittemmin.

Huuhkajissa 21 ottelua pelannut Lam ei osallistunut Zwollen kesän ensimmäisiin harjoituksiin. Päävalmentaja John Stegeman epäili De Stentorin haastattelussa, että toipuminen vie vielä aikaa ja sanoi, että Lam ei välttämättä pelaa kauden avauksessa.

PEC Zwolle aloittaa kautensa Eredivisiessä 2. elokuuta Willem II:ta vastaan.

Lam siirtyi Zwolleen viime kesänä Englannin Mestaruussarjassa pelaavasta Nottingham Forestista 2+1-vuotisella sopimuksella. Hän pelasi tällä kaudella 28 ottelua, joissa hän teki yhteensä neljä maalia ja syötti yhden, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Toukokuussa Lam sanoi, ettei ole sulkenut pois mahdollisuutta siirtyä muualle ja vihjasi Espanjan kenttien kiinnostavan.