Veikkausliigaa johtava Ilves on Suomen Cupin mestari vuosimallia 2019. Tamperelainen Ilves kukisti IFK Mariehamnin lauantaina cupin loppuottelussa 2-0. Ottelu pelattiin Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
OTTELU ON PÄÄTTYNYT! SUOMEN CUP MESTARI 2019 ON ILVES!

Ilves voittaa IFK Mariehamnin Wiklöf Holding Areenalla numeroin 2–0.

Onnea Ilves! #suomencup

Ilves saa 50 000 euron rahapalkinnon lisäksi paikan kauden 2020-2021 Eurooppa-liigan karsintoihin.

Ensimmäinen puoliaika

Ilves otti pallonhallinnan varhain itselleen, mutta IFK Mariehamn tuli nopeasti peliin mukaan.

Kulmapotkut tuottivat sydämentykytyksiä kummassakin päädyssä. Ilves oli siirtyä johtoon vartin jälkeen, kun Baba Mensah puski kulmasta ylärimaan.

Ilveksen maalivahti Mika Hilander esiintyi muuten edukseen, mutta hänelle sattui myös yksi karmiva moka. Hilander syötti pallon lyhyen maalipotkun jälkeen suoraan IFK-kärki Aristote Mboman jalkaan. Mboma vei Ilveksen torjujan kahville, mutta laukoi lähes tyhjästä maalista ohi.

Ottelun avausosuma nähtiin lopulta reilun puolen tunnin jälkeen. Felipe Aspegren pääsi keskittämään oikealta laidalta ja Lauri Ala-Myllymäki potkaisi pallosta ohi, mutta hänen takanaan oli vielä Matias Ojala, joka laittoi pelivälineen etukulmasta sisään. 0-1.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Jalkapallon @SuomenCup'in finaalin avausmaali tulee tässä! @IlvesEdustus Matias Ojala latasi pallon vastustamattomasti IFK:n maaliin!

📺 ruutu.fi/video/3431851

#ruutu #suomencup
ruutu.fi

Suomen Cupin finaalin avausmaali tulee tässä! Ilveksen Matias Ojala latasi pallon vastustamattoma...

Hieman ennen taukovihellystä Ilves iski toistamiseen. IFK ei saanut siivottua palloa vapaapotkun jälkeen maalinsa edustalta. Tatu Miettunen hyödynsi tilanteen ja siirsi pelivälineen lähietäisyydeltä verkkoon. 0-2.

Pallo jälleen maalissa! @IlvesEdustus Tatu Miettunen runnoo Ilveksen kahden maalin karkumatkalle Cup-finaalissa!

📺 ruutu.fi/video/3431854

ruutu.fi

Pallo jälleen maalissa! Tatu Miettunen runnoo Ilveksen kahden maalin karkumatkalle!

IFK Mariehamn loi ensimmäisellä puoliajalla enemmän selkeitä maalintekopaikkoja, mutta Ilves hyödynsi omat tonttinsa todella tehokkaasti.

Toinen puoliaika

Toinen jakso tuntui käynnistyvän Ilveksen suunnitelman mukaan. Se eteni itse tilaisuuden tullessa vaarallisesti, mutta sai pidettyä kotijoukkueen kurissa.

IFK piti kuitenkin Ilveksen varpaillaan. Hilander sai venyä taas yhteen huipputorjuntaan, kun Robbie Crawford tykitti 70. minuutilla kohti maalia.

Ilves otti pitkään hyökkäyksiä vastaan, mutta se myös puolusti kurinalaisesti ja pakotti isännät hakemaan ratkaisuja pidemmältä.

@SuomenCup
Suomen Cupin finaalin yleisömäärä vuonna 2019:

3250!

Kiitos! Hieno tunnelma!

#Suomencup

IFK haki vimmatusti tasoitusta viimeisen kymmenminuuttisen ajan, mutta Hilanderin maali oli kuin noiduttu. Rick Ketting puski pallon kertaalleen tolppaankin. Peliväline vieri lähes maaliviivaa pitkin toisesta tolpasta ohi, eikä Mboma kyennyt laittamaan palloa enää pienestä kulmasta sisään.