Hienoa naisten MM-turnausta emännöineen Ranskan haaveet maailmanmestaruudesta kaatuivat perjantaina, kun puolustava mestari USA pudotti Ranskan puolivälierissä maalein 2-1. Hienoa ottelua oli tituleerattu etukäteen aivan ansaitusti naisten jalkapalloilun kaikkien aikojen suurimmaksi peliksi, ja kohtaaminen saikin valtavan mediahuomion ja Pariisin yleisön pauhaamaan.

Kotijoukkue Ranskalle putoaminen jatkosta oli ankara pettymys. Suolaa haavoihin aiheutti sekin, että välieristä putoaminen merkitsi myös ensi vuoden olympiaturnauksesta rannalle jäämistä.

Ranska pelasi joka tapauksessa hienot kisat ja on onnistunut myös turnausjärjestelyissään hienosti. Joukkueen ja kisojen suosio tehnee lajin kasvulle ranskalaistyttöjen parissa erittäin hyvää.

Kiitollisuuttaan hyvistä otteista ilmaisi myös Ranskan miesten maajoukkueen nykyinen ykköstähti Kylian Mbappé. 20-vuotias PSG-hyökkääjä on jo vihjaillut halullaan pelata ensi vuoden olympiakisoissa, mutta maannaisia ei siis jalkapallokentillä Tokiossa nähdä. Mbappéen Ranskan naisjoukkueen pelit tekivät kuitenkin suuren vaikutuksen, kuten nuorimies twiitissään antoi ymmärtää.

– Seikkailun loppu… Saatoitte ehkä hävitä cupin, mutta valloititte ranskalaisten sydämet, Mbappé kirjoitti.

Kylian Mbappé

@KMbappe
La fin d’une aventure...
Vous avez peut-être perdu la coupe, mais vous avez gagnées à coup sûr le cœur des français 🇫🇷✊🏽 @equipedefrance

Mbappén twiitti oli saanut tämän jutun julkaisuhetkeen mennessä yli 31 000 tykkäystä ja sitä oli jaettu yli 2 700 kertaa.