Mixu Paatelainen veti ensimmäiset harjoitukset eksoottisessa ympäristössä: ”En suosi ketään”

© Kuva: Getty Images
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Hongkongin maajoukkueen uusi päävalmentaja Mixu Paatelainen valmistautuu parhaillaan ensimmäiseen viralliseen otteluunsa, ensi viikon harjoituspeliin Taiwania vastaan.

South China Morning Post kertoo verkkosivuillaan, että suomalainen veti maanantaina ensimmäiset harjoituksensa joukkueen kanssa ja piti näkemästään.

Paatelainen on nimennyt kamppailuun 32 pelaajan alustavan ryhmän. Hän vakuuttaa valitsevansa kentälle aina parhaan mahdollisen miehistön. Sillä ei ole merkitystä, onko pelaajan tausta jossakin muualla kuin Hongkongissa.

– En suosi ketään. Niin kauan kuin pelaajalla on Hongkongin passi, se riittää, Paatelainen toteaa lehdelle.

– On tärkeätä katsoa tulevaisuuteen, ja haluan aloittaa tekemään töitä nuorten pelaajien kanssa, vaikka nämä eivät olisi säännöllisesti avauskokoonpanossa seuroissaan. Heidän on kuitenkin oltava riittävän hyviä harjoituksissa. He eivät ehkä ole seuroissaan avauksessa tällä hetkellä, mutta ehkä kahden vuoden kuluttua he ovat.

– Voin kuitenkin vakuuttaa, että kaikki pelaajamme ovat hyvin sitoutuneita. Tärkeintä on se, että heillä on oikea asenne. Aggressiivisuus on mukana, kun he puolustavat. Aggressiivisuus on mukana, kun he hyökkäävät.

Paatelaisen sopimus on kaksivuotinen. Hän pyrkii luotsaamaan Hongkongia menestyksekkäästi Aasian MM-karsinnoissa, jotka käynnistyvät syyskuussa.

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!