Naisten MM-kisoissa mieletön maaliennätys – Hollannin tähtihyökkääjä nousi maansa ykköstykiksi 22 vuoden iässä

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa sarjanousijoiden kohtaaminen! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Hollannin hyökkääjä Vivianne Miedema nousi tänään, lauantaina, maansa kaikkien aikojen maalintekijäksi, kun hän iski kaksi osumaa 3-1-voitossa Kamerunia vastaan naisten MM-kisojen alkulohkon ottelussa.

22-vuotiaalla Miedemalla on nyt kasassa 60 maalia A-maajoukkuetasolla. Jo uransa päättänyt Manon Melis on tilastossa toisena 59 maalilla.

Seurajoukkuetasolla Arsenalia edustava Miedema oli hyvässä maalivireessä myös Englannin Superliigassa viime kaudella. Hän oli sarjan paras maalintekijä 22 osumallaan ja antoi lisäksi kymmenen maalisyöttöä. Miedema rikkoi samalla Superliigan yhden kauden maaliennätyksen.

Miedema debytoi Hollannin A-maajoukkueessa vuonna 2013. Hän on pelannut tähän mennessä 76 A-maaottelua.

Hollanti varmisti lauantain tuloksen myötä jatkopaikkansa lohkosta, jossa ovat sen ja Kamerunin lisäksi myös Kanada ja Uusi-Seelanti, jotka kohtaavat toisensa myöhemmin tänään kello 22.00 alkavassa ottelussa.

Valioliigassa sarjanousijoiden kohtaaminen! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!