Petteri Forsell nousi yllättäen Huuhkajien avaukseen ja nautti täysin rinnoin: ”Kyllä tätä oli ootettu”

© Kuva: Juha Tamminen
FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Huuhkajat huudatti lauantaina Ratinan stadionia Tampereella, kun se kaatoi kolmannessa EM-karsintaottelussaan Bosnia-Hertsegovinan 2-0 Teemu Pukin maaleilla. (Lue otteluraportti)

Bosnia-Hertsegovinaa pidettiin otteluun lähdettäessä hienoisena ennakkosuosikkina. Tähtihyökkääjä Edin Džekon johtama nippu näytti kuitenkin ajoittain hampaattomalta Suomea vastaan.

Yllättäen Huuhkajien avauskokonpanoon noussut Miedź Legnican hyökkäävä keskikenttäpelaaja Petteri Forsell avasi pelin kulkua SuomiFutiksen Instagramissa.

– Se minkä takia se saattoi näyttää niin helpolta oli se, että me puolustettiin hyvin. Ja varsinkin toisella puoliajalla alettiin pitää palloa paremmin.

– Se, että me puolustetaan hyvin turhauttaa vastustajaa. Sen takia niitten hyökkäyspeli alkoi ontua enemmän ja enemmän, ja muutamia keskityksiä lukuun ottamatta (Bosnia-Hertsegovinalla) ei ollut kyllä liikaa paikkoja, kommentoi Forsell.

Ottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan oli 28-vuotiaan Forsellin 12. esiintyminen A-maajoukkueessa.

Syksyllä Nations Leaguessa Forsell pääsi kentälle vain kahdesti, molemmilla kerroilla vaihdosta. Maaliskuussa EM-karsintojen alkaessa hän jäi Italiaa vastaan tyystin kokoonpanon ulkopuolelle ja Armeniaa vastaan koko peli vierähti penkin puolella.

Lauantaina Suomen päävalmentaja Markku Kanerva nosti kuitenkin hänet avaukseen kymppipaikalle. Näytönpaikka kovaa karsintavastustajaa merkitsi hienon kauden Puolassa pelanneelle Forsellille paljon.

– Sanotaan näin, että mä oon oottanu sitä tosi kauan. Mä en oo mikään nuori pelaaja enää, et mä oon kuitenki ollu vuodesta 2013 muistaakseni tässä (maajoukkueessa) mukana ja nyt mä oon periaatteessa ekaa kertaa avauksessa lukuun ottamatta niitä talvimaaotteluita.

– Kyllä tätä oli ootettu. Mul oli se sama fiilis mikä katsojilla oli ja meillä oli kentällä.

Forsell ei osallistunut pallollisena Suomen ensimmäiseen maaliin, joka syntyi 56. minuutilla, mutta hän vei liikkeellään vastustajan toisen topparin mukanaan samalla, kun Pukki jallitti toisen ja rynnisti maalintekoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin Forsellin iltapuhde päättyi, ja hänen tilalleen tuli Lassi Lappalainen.

– Se oli tietenkin voittomaali ja se oli pelin tärkein maali. Se antoi meille lisää itseluottamusta. Ja se, miten me pelattiin myös sen maalin jälkeen… Me melkein niinku potkittiin Bosnia alas. Sen maalin jälkeen niillä ei ollut mun mielestä palaakaan oikeastaan.

– Me puolustettiin hyvin ja alettiin hyökkämään paremmin.

Bosnia-Hertsegovina piti ottelussa enemmän palloa, mutta Suomikin piti ajoittain pelivälinettä hallussaan pitkiä ajanjaksoja. Forsellin mukaan aiheesta puhuttiin tauolla pukukopissa.

– Puoliajalla me puhuttiin siitä, että meijän pitää saada pidempiä pallonhallintajaksoja ja sit me onnistuttiin siinä.

– Just se, että sijoitutaan hyvin. Jos tulee keskityksiä tai pallonmenetyksiä siellä hyökkäyskolmanneksella ja me sijoitutaan hyvin koko joukkueena, niin me saadaan se pallo aina takas sitä kautta, ja se ei oo vastustajalle kivaa, kun joutuu koko ajan puolustamaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Forsellin mietteet komeasta voitosta.

Henkilön SuomiFutis (@suomifutiscom) jakama julkaisu

Juho Hirvonen, Tampere


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!