PSG:n taustoissa pitkään uumoiltu vallanvaihto – vaikutusta myös pelaajarintamalla

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germainissa tullaan mitä todennäköisimmin näkemään pitkään odoteltu vallanvaihto. Seuran urheilujohtaja Antero Henriquen asema on ollut kyseenalainen jo ainakin viime kesästä lähtien. Silloin portugalilainen Henrique ja PSG:n uusi valmentaja Thomas Tuchel eivät tuntuneet millään löytävän yhteistä säveltä pelaajahankinnoissa, moni povattu pelaajasiirto kariutui eikä aikainen putoaminen Mestarien liigastakaan Henriquen asemaa helpottanut.

PSG ei ole uutisia vielä vahvistanut, mutta ranskalainen RMC pitää varmana, että Antero Henrique lähtee seurasta. RMC:n mukaan PSG:n johtoportaaseen kuuluva Jean-Claude Blanc ja Henrique allekirjoittivat torstai-iltapäivänä sopimuksen yhteistyönsä päättämisestä.

Henriquen seuraaja on AC Milanista saapuva Leonardo, joka toimi PSG:n urheilujohtaja jo vuosina 2011-2013. Myöskään Leonardon pestiä ei ole vielä virallistettu, mutta sen uskotaan olevan vain ajan kysymys. Jonkin aikaa spekuloitiin, voisivatko Leonardo ja Henrique mahtua samaan seuraorganisaatioon, mutta nyt Henriquelle tullaan mitä ilmeisimmin osoittamaan ovea. Virallista vahvistusta uutisille odotetaan mahdollisesti jo perjantain aikana.

Antero Henriquen arvellaan jatkavan samassa toimessa töitään seuraavaksi kiinalaisen Shanghai SIPG:n palveluksessa.

Leonardon saapumisella uskotaan olevan kiinnostavia välittömiä vaikutuksia myös PSG:n joukkueen rakentumiseen. Brasilialaisella on hyvät välit superagentti Mino Raiolan kanssa, ja tämän uskotaan edesauttavan hollantilaistoppari Matthijs de Ligtin saapumista Pariisiin.

Lisäksi mediassa on noussut esille myös spekulaatio, jonka mukaan jo lähes unohdettu Adrién Rabiot voisi solmia PSG:n kanssa jatkosopimuksen urheilujohtajan vaihduttua. PSG:n oma kasvatti oli koko kevätkauden hyllytettynä, kun hän ei suostunut allekirjoittamaan seuran kanssa jatkopahvia. Viime kesänä vahvasti Barcelonaan huhutun Rabiot’n osakkeet ovat olleet jalkapallomaailmassa vahvasti laskusuunnassa, mutta Leonardon tulo saattaakin vielä merkitä keskikenttäpelaajan yllättävää jäämistä PSG:hen.

Lähteet: Get French Football News ja Sport