Real Madrid -puolustaja rikkoi hurjan ennätyksen – eniten maaotteluvoittoja jalkapallon historiassa

© Kuva: Getty Images

Real Madridin espanjalaispuolustaja Sergio Ramos rikkoi maajoukkue-ennätyksen eilen pelatussa EM-karsintaottelussa Färsaaria vastaan. Ramos ohitti entisen joukkuekaverinsa Iker Casillaksen eniten maajoukkuevoittoja keränneenä pelaajana jalkapallon historiassa. Ramosilla on nyt vyöllään 122 voittoa maajoukkuepaidassa.

Espanja kaatoi Färsaaret vieraissa helposti lukemin 4–1. Ramos aloitti itse maalinteon jo viiden minuutin kohdalla. Espanjan muista maaleista vastasivat Jesus Navas ja Jose Gaya. Kertaalleen kotijoukkue laittoi pallon omaan maaliin.

33-vuotias Ramos on rikkomassa näiden karsintojen aikana myös Casillaksen ennätyksen maaotteluiden määrässä. Casillas on eniten Espanjalle otteluita pelannut pelaaja 167 pelillä. Ramosilla niitä on nyt 164.

Ottelussa nähtiin myös toinen merkittävä hetki, kun Villarrealin keskikenttämies Santi Cazorla palasi maajoukkueessa kentälle. Koko ottelun pelannut Cazorla puki maajoukkuepaidan ylleen ensimmäistä kertaa yli kolmeen vuoteen. Entinen Arsenal-pelurin edellisestä maaottelusta oli vierähtänyt 1302 päivää.

Cazorlan ei pitänyt pelata urallaan enää otteluakaan akillesjännevamman ja sen leikkausten takia. Lääkärit kertoivat väkkärälle keskikenttätaiturille muutama vuosi sitten, että jalalla käveleminenkin voisi olla mahdottomuus leikkausten jälkeen.