RoPS valittaa yöttömän yön ulosajotuomiosta: ”Muutti suunnitelmamme”

© Kuva: Juha Tamminen

Lauantai-illan historiallinen ”yöttömän yön erikoinen” päättyi RoPS:n ja KPV:n väliseen maalittomaan tasatulokseen. Lähimmäksi maalintekoa päästiin, kun KPV:n Simo Roiha pääsi kokeilemaan onneaan rankkarista, mutta isäntien kapteeni Antonio Reguero kuitenkin torjui pilkun.

Kyseinen rankkarituomio oli samalla ottelun ylivoimaisesti puhutuin tilanne. Erotuomari Mikko Leino ajoi nimittäin samassa yhteydessä RoPS:n puolustajan Taye Taiwon suoralla punaisella ulos tulkittuaan nigerialaisen torjuneen kädellään selvän maalin. RoPS:n otteluraportissa todetaan kuitenkin, että ”hidastusten mukaan pallo osui Taiwoa ohimoon”.

Ulosajon myötä pelistä tuli RoPS:lle selviytymistaistelu, josta lopulta jäi yksi piste käteen. Tulos ei enää miksikään muutu, mutta RoPS on kuitenkin päättänyt viedä Taiwon punaisen kortin jatkokäsittelyyn. Jos valitus menisi läpi, voisi Taiwo vielä säästyä suorasta punaisesta seuraavalta kahden ottelun pelikiellolta.

– Työmoraali tällä on joukkueella on käsittämättömän korkea. He jaksoivat tehdä sen kaikista inhottavimman työn, mitä jalkapallossa on, eli puolustaa, puolustaa ja puolustaa. Meillä on hieno ryhmä, RoPS:n valmentaja Pasi Tuutti kiitteli omiaan.

– Mietimme, uskaltaisimmeko mennä kahdella hyökkääjällä ja puolustaa kolmen keskikentällä, mutta totesimme, että siinä on liian isot riskit hyötyyn nähden. Siksi puolustimme muodossa 4-4-1. Meidän alkuperäinen suunnitelma oli vähän erilainen, jota tietenkin ulosajo muutti.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!