Firenzeläinen jalkapalloseura Fiorentina on saanut uuden omistajan. Viola siirtyy raporttien mukaan noin 160-170 miljoonan euron valtauksessa italialais-amerikkalaisen miljardööri Rocco Commisson haltuun.

Liiketointa on Commisson mukaan valmisteltu jo kolme vuotta.

– Olen aina ollut italialaisen jalkapallon fani, eikä ole sanoja kuvaamaan sitä ylpeyttä jota tunnen, päästessäni kirjoittamaan uusia lukuja legendaarisen Fiorentinan historiaan.

Uusi omistaja tuntee ostamansa seuran, ja sen kotikonnut.

– Firenze on tunnettu maailmanlaajuisesti kaupunkina, joka edustaa italialaista kulttuuria. Tätä hanketta toteuttaessani olen saanut konkreettisesti tuntea, mitä Viola merkitsee tämän kaupungin ihimisille. Haluan kiittää Diego ja Andrea Della Vallen perhettä, joka on johtanut seuraa 17 vuoden ajan. He ansaitsevat valtavan tunnustuksen siitä, että pelastivat seuran konkurssilta, ja jättivät sen perustan hyvään kuntoon.

Calabriassa syntynyt Commisso on Forbesin 500 rikkaimman amerikkalaisen listalla, ja omistaa myös muun muassa jalkapalloseura New York Cosmosin. Viime vuonna hän teki epäonnistuneen yrityksen ostaa AC Milan.

Lähde: Football Italia