Suomen Cupin finaali IFK Mariehamnin ja Ilveksen välillä päättyi ikäviin jälkipeleihin (lue lisää). Loppuvihellyksen osa Ilveksen kannattajista yritti päästä kentälle juhlimaan pelaajien kanssa cup-voittoa.

Järjestyksenvalvojat estivät kentälletulon voimakeinoin. Erityisesti puhutti sosiaalisessa mediassa levinneesssä videossa näkynyt pippurisumute, jota järjestyksenvalvojat suihkuttivat katsomonkin puolelle jääneisiin kannattajiin.

Ahvenanmaalla järjestettyyn cup-finaaliin oli palkattu järjestystä pitämään turvallisyhtiö nimeltään Safetor. Ikävät tapahtumat on viety SUEK:in tutkintaan (lue lisää).

Safetor on nyt julkaissut tiedotteen lauantain tapahtumiin liittyen. Ottelun järjestäjä oli antanut turvallisuusyritykselle tiukat määräykset estää kannattajia tulla juhlimaan kentälle.

Safetor vetosi sumutteenkäytön olleen hätävarjelua.

– Kaasusumutinta ei käytetä pääsyn estämiseen, vaan lähtökohtaisesti se tapahtuu fyysistä voimaa käyttäen. Tässä tilanteessa kentälle juoksi kannattajia, jotka otettiin järjestyksenvalvojien toimesta kiinni. Kiinniottojen jälkeen lisää kannattajia yritti tulla uhkaavasti kiinniottajia kohti.

– Muut järjestyksenvalvojat joutuivat käyttämään kaasusumutinta hätävarjeluna, suojatessaan kiinniottoja suorittavia henkilöitä, Safetor perusteli toimintaansa.

Lue koko Safetorin tiedote tästä.