Vantaalle ollaan suunnittelemassa isokokoista tapahtuma-areenaa. Areenalla pystyttäisiin pelaamaan myös jalkapallo-otteluita ympärivuotisesti, joten hanke on suomalaisen jalkapalloilun kannaltakin hyvin merkittävä.

Kaupunginhallitus antoi maanantaisessa kokouksessaan suunnitteluvarauksen tapahtuma-areenalle, jota ajaa eteenpäin Arena 3.3 Oy. Areenaa ja siihen kytkeytyvää hotellia suunnitellaan Vantaan Kivistön kaupunginosaan. Areena-hotellikompleksi sijoittuisi tällä hetkellä rakentamattomalle tontille Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien väliin.

Hotelliin tulisi alustavien suunnitelmien mukaan 120 huonetta. Tapahtuma-areenan katsojakapasiteetti olisi puolestaan urheilutapahtumissa 13 000 katsojapaikkaa. Konsertteihin katsojia mahtuisi peräti 27 000, joten Arena 3.3:sta tulisi Suomen suurin viihdekeskus. Areenan yhteydessä olisi myös toimisto- ja liikuntatiloja.

Hanketta suunnitellaan pääosin yksityisellä rahalla. Myös Suomen Palloliitto tukee hanketta. Suunnitelman mukaisesti areenalla voitaisiin pelata kansainvälisiä pelejä ympäri vuoden.

Areenaan tulisi katsomoita kolmelle sivustalle ja yhdeltä sivustalta areena avautuisi Vantaankoskentielle lasipintaisena. Areena myös voitaisiin yhdistää Vantaankoskentien yli menevällä yhdyskäytävällä kauppakeskukseen, joten myös asemasta olisi suora yhteys tapahtuma-areenalle.

Mitenkään kovin pian areenaa ei käyttöön otettaisi. Suunnitteluvaraus on voimassa 31.8.2021 saakka, ja alueen rakentaminen on tarkoitus aloittaa viimeistään vuoden 2022 alussa. Tällöin stadionhanke voisi valmistua vuoden 2024 alussa.

Lähde: Vantaan kaupungin kotisivut