Yllättävä loikka: suomalaisvalmentaja vaihtaa MLS:n Afrikan suurseuraan

© Kuva: Getty Images
Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Nuori tamperelaislähtöinen valmentaja yhdessä Afrikan mantereen perinteikkäimmistä seuroista? Ei mikään ihan tavallinen yhtälö, mutta totisinta totta, sillä 31-vuotias Jyri Nieminen siirtyy futishommiin jo neljännelle eri mantereelle.

Nieminen aloitti alkuvuodesta 2018 työt MLS-seura San Jose Earthquakesin maalivahtivalmentajana. Pesti kuitenkin päättyi reilu viikko sitten.

Nyt Niemisen uusi suunta on selvillä, sillä eteläafrikkalainen Orlando Pirates FC tiedottaa palkanneensa suomalaisen uudeksi edustusjoukkueen maalivahtivalmentajakseen.

– Olen äärettömän ylpeä ja innostunut liittyessäni tähän valtavaan seuraan, jolla on mahtavat perinteet ja historia. Olen valmis tekemään tästä seikkailusta ja tulevista vuosista poikkeuksellisia, Nieminen kirjoitti twiitissään.

Nieminen kykenee työskentelemään kuudella eri kielellä ja on ehtinyt nähdä nuoreksi mieheksi jo paljon maailmaa. Suomessa Nieminen on valmentanut TPS:ssä ja Hongassa, ja Euroopassa hän toimi lisäksi Virossa koko maan maalivahtivalmennuksesta vastaavana. Aasiassa Nieminen on työskennellyt qatarilaisen Aspire Academyn maalivahtivalmentajana sekä alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa. Pohjois-Amerikassa työnantaja oli siis MLS-seura San Jose Earthquakes.

Orlando Pirates on perustettu 82 vuotta sitten, ja seura on voittanut 2000-luvulla neljä Etelä-Afrikan mestaruutta, viimeksi kaudella 2011-2012. Viime kaudella Pirates sijoittui Etelä-Afrikan pääsarjassa kakkoseksi, vain kaksi pistettä mestarista jääneenä.

Orlando Pirates on juhlinut myös Afrikan Mestarien liigan voittoa vuonna 1995. Myös kaudella 2018-2019 se osallistui Mestarien liigaan, mutta jäi oman lohkonsa kolmosena alkulohkovaiheeseen. Myös kaudella 2019-2020 se nähdään Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Etelä-Afrikan pääsarja käynnistyy elokuussa. Orlando Piratesin päävalmentaja on serbialainen Milutin Sredojević. Kotiottelunsa Pirates pelaa 37 139 katsovaa vetävällä Orlando Stadiumilla Johannesburgin esikaupunkialueella.

Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!