Nuori tamperelaislähtöinen valmentaja yhdessä Afrikan mantereen perinteikkäimmistä seuroista? Ei mikään ihan tavallinen yhtälö, mutta totisinta totta, sillä 31-vuotias Jyri Nieminen siirtyy futishommiin jo neljännelle eri mantereelle.

Nieminen aloitti alkuvuodesta 2018 työt MLS-seura San Jose Earthquakesin maalivahtivalmentajana. Pesti kuitenkin päättyi reilu viikko sitten.

Jyri Nieminen

@Jyrinieminen1
Time to say thank you, because my time at @SJEarthquakes has become to an end and time to move on. I had wonderful 1,5 years at great this great club. I wanna thank every single person, who i got to know during my time at Bay Area. All the best and a lot of success in the future!

Nyt Niemisen uusi suunta on selvillä, sillä eteläafrikkalainen Orlando Pirates FC tiedottaa palkanneensa suomalaisen uudeksi edustusjoukkueen maalivahtivalmentajakseen.

– Olen äärettömän ylpeä ja innostunut liittyessäni tähän valtavaan seuraan, jolla on mahtavat perinteet ja historia. Olen valmis tekemään tästä seikkailusta ja tulevista vuosista poikkeuksellisia, Nieminen kirjoitti twiitissään.

Jyri Nieminen

@Jyrinieminen1
☠️Extremely proud and excited to join this huge club with great tradition and history. Ready to make this adventure and coming years exceptional🇿🇦 @orlandopirates #oncealways

Orlando Pirates

@orlandopirates

Nieminen kykenee työskentelemään kuudella eri kielellä ja on ehtinyt nähdä nuoreksi mieheksi jo paljon maailmaa. Suomessa Nieminen on valmentanut TPS:ssä ja Hongassa, ja Euroopassa hän toimi lisäksi Virossa koko maan maalivahtivalmennuksesta vastaavana. Aasiassa Nieminen on työskennellyt qatarilaisen Aspire Academyn maalivahtivalmentajana sekä alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa. Pohjois-Amerikassa työnantaja oli siis MLS-seura San Jose Earthquakes.

Orlando Pirates on perustettu 82 vuotta sitten, ja seura on voittanut 2000-luvulla neljä Etelä-Afrikan mestaruutta, viimeksi kaudella 2011-2012. Viime kaudella Pirates sijoittui Etelä-Afrikan pääsarjassa kakkoseksi, vain kaksi pistettä mestarista jääneenä.

[readmore from=Nieminen-Jyri]

Orlando Pirates on juhlinut myös Afrikan Mestarien liigan voittoa vuonna 1995. Myös kaudella 2018-2019 se osallistui Mestarien liigaan, mutta jäi oman lohkonsa kolmosena alkulohkovaiheeseen. Myös kaudella 2019-2020 se nähdään Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Etelä-Afrikan pääsarja käynnistyy elokuussa. Orlando Piratesin päävalmentaja on serbialainen Milutin Sredojević. Kotiottelunsa Pirates pelaa 37 139 katsovaa vetävällä Orlando Stadiumilla Johannesburgin esikaupunkialueella.