Brittiseura Preston North Endiä lähes koko ikänsä kannattanut Bernard Jones on kuollut 107-vuotiaana. Bernard muistetaan kahden vuoden takaisesta tempauksesta, kun Preston kutsui hänet maskotikseen joukkueen peliin.

Walesilainen Jones ryhtyi kannattamaan Prestonia kuunneltuaan radiosta heidän FA Cup -finaalivoittoa Huddersfieldiä vastaan vuonna 1939. Hän meni myöhemmin myös naimisiin prestonilaisen naisen kanssa.

Mies oli seuran kausikortin haltija 100-vuotiaaksi asti. Viisi vuotta myöhemmin hänet kutsuttiin Prestonin maskotiksi Mestaruussarjan kauden 2017–2018 avausotteluun, jolloin hän tapasi myös kaikki joukkueen pelaajat.

– He antoivat minulle lopuksi jalkapallon ja Prestonin paidan. Kaikki pelaajat, jotka tapasin pukuhuoneessa, olivat laittaneet nimikirjoituksensa palloon. Se oli upeaa, Jones kertoi tuolloin BBC Radio Lancashirelle.

Preston muisti menehtynyttä faniaan.

– Toivomme, että Bernard sai useita iloisia muistoja kannattaessaan seuraa. Nyt haluamme lähettää surunvalittelut hänen perheellensä ja ystävillensä, seura tiedotti

Lähde: BBC