Bayern München hakee jo neljättä peräkkäistä Saksan Supercupin voittoa – rokottaako vastustajan paitaan siirtynyt toppari entistä seuraansa?

Jalkapallokausi pyrähtää tänään lauantaina käyntiin saksalaisseurojen Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin osalta, jotka iskevät yhten Saksan Supercupissa. Pelissä ovat vastakkain Bundesliigan mestari eli Bayern ja Saksan cupin voittaja Dortmund.

Viime kaudella Dortmund oli Bayernin kovin kilpailija Bundesliigan mestaruustaistossa. Mestaruus oli avoinna vielä päätöskierroksella. Lopulta Bayern voitti seitsemännen peräkkäisen mestaruuden kahden pisteen erolla Dortmundiin, joka otti punapaitojen tapaan voiton kauden viimeisessä sarjapelissä.

Voisi luulla, että kumpikin joukkueista haluaisi avata kautensa voitolla pääkilpailijasta. Viasatin selostaja Ville Kuusinen ei kuitenkaan pidä todennäköisenä sitä, että kaikki laitettaisiin likoon heti Supercupissa.

– Oma fiilis on, että vielä ei ole ihan sataa prosenttia kummallakaan käytössä. Ehkä vielä muutamia juttuja säästetään tosipeleihin, ja se todennäköisesti tarkoittaa, että ihan kaikki parhaat eivät pelaa.

– Toivottavasti nähtäisiin kuitenkin puolin ja toisin uusia jätkiä tositoimissa. Omissa papereissani Dortmund on vahvistunut enemmän. Julian Brandt on varmasti hintalaatusuhteeltaan yksi kesän kovimpia kaappauksia, Kuusinen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Futisäänen mukaan illan kamppailusta saa luonnollisesti hiukan esimakua siihen, mitä alkava Bundesliigan kausi tuo tullessaan.

– Toki tämä on vielä varmasti enemmän pelin hakemista.

Ottelun yksi mielenkiintoisimmista nimistä on toppari Mats Hummels, joka palasi täksi kaudeksi Dortmundiin juuri Bayernista. Hummels, joka siirtyi kasvattiseuraansa Bayerniin Dortmundista vuonna 2016, teki kesäkuussa Dortmundin kanssa kesään 2022 ulottuvan sopimuksen.

Sen lisäksi Bayern joukkueesta puuttuu ”kolme R:ää” eli Franck Ribery, Arjen Robben ja Rafinha, jotka päättivät Bayern-uransa viime kauteen.

Uusia miehiä on kuitenkin saatu tilalle. Bayern aloitti tämän kauden joukkueensa rakentamisen jo hyvissä ajoin hankkien puolustaja Lucas Hernándezin Atletico Madridista, ranskalaispakki Benjamin Pavardin Stuttgartista ja hyökkääjälupaus Jann-Fiete Arpin HSV:stä.

Myös Dortmundiin on saapunut monia uusia kasvoja. Huippunopea vasen laitapakki Niko Schulz naarattiin Hoffenheimista, supertähti Eden Hazardin laitahyökkääjänä pelaava pikkuveli Thorgan Hazard Borussia Mönchengladbachista, 19-vuotias laitapuolustaja Mateu Morey FC Barcelonasta ja Kuusisen aiemman mainitsema Julian Brandt Bayer Leverkusenista.

Bayernilla on taas yksi mahdollisuus jatkaa pokaaliputkeaan. Se on voittanut Supercupin kolmena viime vuonna ja yhteensä seitsemästi seuran historiassa.

Saksan Supercup Borussia Dortmund-Bayern München näkyy lauantaina 3.8. klo 21.25 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.