Dortmundin ihmepoika teki U19-sarja-avauksessa kuusi maalia, ja on itse vasta 14-vuotias – myös toisen polven suurlupaus säväytti

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Borussia Dortmundin superlupaus Youssoufa Moukoko on hätkähdyttänyt jalkapallomaailmaa jo parin vuoden ajan. Viime kaudella Moukoko latoi alle 17-vuotiaiden Bundesliigassa 28 ottelussa huikeat 50 maalia, sarjan uuden maaliennätyksen. Saksan alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa Moukoko debytoi jo 12-vuotiaana. Neljässä maaottelussa on syntynyt kolme maalia.

Nyt edessä oli loikka alle 19-vuotiaiden Bundesliigaan. Siellä Moukoko debytoi viime lauantaina, eivätkä varttuneemmat vastustajat tuntuneet hidastavan supernuorukaista lainkaan. Moukoko mätti heti ensiesiintymisessään uudella sarjatasolla huikeat kuusi maalia, kun Borussia Dortmund kukisti Wuppertaler SV:n maalein 9-2. Moukokon maaleista neljä syntyi jo avausjaksolla.

Moukoko voisi pelata ikänsä puolesta vielä kaksi vuotta alle 17-vuotiaiden Bundesliigaa, mutta sen sarjatason hän on selkeästi jo ”pelannut läpi”. Seuraavaksi odotellaan, milloin hän debytoi aikuisten Bundesliigassa. Sarjan nuoruusennätystä pitää hallussaan Nuri Sahin, joka debytoi Bundesliigassa niin ikään Borussia Dortmundissa ollessaan 16 vuotta ja 335 päivää vanha. Moukokolla on ikää nyt 14 vuotta, 8 kuukautta ja 22 päivää, joten ennätyksen rikkomiseen on aikaa yli kaksi vuotta.

Muun muassa Barcelona ja PSG ovat iskeneet Moukokoon silmänsä jo nyt, mutta miljoonasopimukset ovat nuorukaiselle jo entuudestaan tuttuja. Moukokolla on jo 10 miljoonan euron arvoinen sponsorisopimus Niken kanssa.

– Vain huono tuuri voi jarruttaa häntä, Dortmundin alle 19-vuotiaita valmentava Michael Skibbe totesi Moukokosta pelin jälkeen.

Kamerunissa syntynyt Moukoko aloitti pelaamisen St. Paulissa, mutta siirtyi Dortmundiin jo 11-vuotiaana. Oman ikäluokan pelien suvereeni dominanssi on herättänyt epäilyjä Moukokon oikeasta iästä, mutta nämä pelaajan isä Joseph Moukoko on pyyhkinyt pöydältä heti.

– Hänen ikänsä on oikea. Välittömästi hänen syntymänsä jälkeen rekisteröin hänet Yaundéssa Saksan konsulaatissa. Meillä on saksalainen syntymätodistus, isä-Moukoko selvitti. Lisäksi pojan äiti Marie on vasta 30-vuotias.

Moukoko ei ollut Wuppertal-murskajaisten ainoa kirkkaasti säihkynyt teinitähti, vaan suuren vaikutuksen teki myös yhdysvaltalainen Giovanni Reyna, kentän toiseksi nuorin pelaaja Moukokon jälkeen. Reyna teki ensimmäisen maalinsa alle minuutin pelin jälkeen.

Reynan isä Claudio Reyna pelasi Bundesliigaa Bayer Leverkusenissa ja Wolfsburgissa vuosina 1994-1999. Hän oli mukana USA:n MM-joukkueessa neljässä turnauksessa ja pelasi kaikkiaan 112 A-maaottelua. Nyt 16-vuotias poika on matkalla tähteyteen.

– Reyna on meille erittäin tärkeä ja arvokas pelaaja. Hän pelasi myös Youssufalle muutaman hyvän syötön, josta Youssoufa pystyi hyvin viimeistelemään, Michael Skibbe luonnehti yhdysvaltalaistalenttia.

– Pojasta tulee jonain päivänä ammattilainen. Se on yhtä varmaa kuin aamen kirkossa. Vain loukkaantumiset voivat pysäyttää hänet.

Lähteet: BildMarca ja Der Westen

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS