Entinen HJK:n mestaripelaaja on pitänyt tämän kauden huippujännittävästä Veikkausliigasta: ”Jännitystä on loppuun asti”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:n paidassa kauden 2004 päätteeksi uransa lopettanut Tommi Grönlund seuraa Veikkausliigaa aktiivisella otteella. Entinen maajoukkuepelaaja pitää meneillä olevaa kautta mielenkiintoisena, koska mestarusstaistelu on täysin auki.

Hänen mielestään HJK:n konttaaminen on tehnyt hyvää koko sarjalle.

– On totta kai mielenkiintoisempaa katsojille. Futiiksen ympärille saadaan enemmän jutun juurta, kun jännitystä on loppuun asti, eikä HJK ole niin ylivoimainen. Kiva, kun on noussut myös uusia pelaajia esiin sarjassa muistakin jengeistä kuin Klubista, seuran kanssa Suomen mestaruuden aikanaan voittanut Grönlund pohtii SuomiFutis-sivustolle.

HJK on sarjassa tällä hetkellä viidentenä ja ero kärkeen on kasvanut jo kuuteen pisteeseen. Inter johtaa sarjaa maalieron turvin tasapisteissä Ilveksen kanssa. Ilves voi kuitenkin kasvattaa eroa helsinkiläisiin entisestään, koska sillä on peli vähemmän pelattuna.

Grönlund antaa oman arvionsa HJK:n mestaruusmahdollisuuksista.

– Tiukkaa tekee. Se on ikävä tilanne, kun vastustajien pitää epäonnistua ja itsellä mennä kaiken putkeen. He ovat hankkineet monta uutta pelaajaa, joka antaa pienen oljenkorren.

Yksi uusista pelaajista on Petteri Forsell, joka on saanut seurassa tehokkaan alun. Grönlund pitää kyseisestä pelaajasta.

– Katsojan näkökulmasta tosi mielenkiintoinen ja mukava pelaaja seurata. Loistava ”signaus” Klubilta. Liigassa ei ole niin montaa persoonaa, jotka pystyvät tekemään katsojan kannalta niin makeita juttuja. Tosi mahtavaa, että hän palasi liigaan.

Monesti on pohdittu sitä, että onko HJK ainoa suomalaisseura, jolla on potentiaalia menestyä eurokentillä. Etenkin Mestarien liigan karsinnat tuntuvat etukäteen ajatellen suomalaisille haastavilta peleiltä. HJK pystyy resurssiensa puolesta panostamaan vuosittain eniten esimerkiksi pelaajahankintoihin.

Veikkausliigan mestari pääsee ensi kaudella totuttuun tyyliin karsimaan Mestarien liigaan. Grönlund uskoo, että HJK ei ole ainoa, jolla olisi siellä menestysmahdollisuuksia.

– Onhan siellä KuPS ja Inter esimerkiksi, joilla on aivan varmasti paukkuja satsata. Eikä se aina tarkoita sitä, että isot satsaukset pelaajiin vaikuttaisi suoraan menestykseen. Huuhkajat on aika kiva esimerkki siinä. Kun jengi hitsautuu yhteen ja tietää yhteisen pelitavan – muutama voitto siihen alle – niin joukkue voi päästä hurjaan hurmokseen.

Veikkausliigaa pelataan maanantaina kolmen ottelun voimin. Seinäjoella SJK yrittää kääntää kurssinsa, kun vieraaksi saapuu häntäpään Rovaniemen Palloseura. Liigassa ilman voittoja tarpova VPS isännöi puolestaan IFK Mariehamnia. FC Honka hakee lisäpisteitä mitalitaisteluun FC Lahden vieraana.

Kaikki ottelut potkaistaan käyntiin klo 18.30.

Jesse Happonen

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!