Seinäjoen Jalkapallokerho vaihtoi tällä viikolla jälleen päävalmentajaa. Alexei Eremenko sai kenkää valmennettuaan joukkuetta viime vuoden toukokuusta lähtien. Samalla ovenavauksella sai lähteä myös hänen apulaisensa Umar Marhiev.

Pitkäkestoinen on ollut väärä sana kuvaamaan SJK:n päävalmentajan pestiä Simo Valakarin saatua potkut helmikuussa 2017. Sen jälkeen saman kohtalon ovat kokeneet myös Sixten Boström, Manuel Roca, Tommi Kautonen ja nyt Eremenko.

SJK tiedotti Eremenkon potkujen yhteydessä, että valmennusvastuun joukkueesta ottaa Brian Page, joka hoiti tehtävää myös kauden 2017 loppuun Rocan lähdettyä seurasta.

Seinäjokelaiset ovat tyrkyllä Veikkausliigan mestaruussarjaan, eli ylempään loppusarjaan, kun joukkueella on runkosarjassa kolme ottelua pelaamatta. SJK on 19 pelin jälkeen kuudentena, mutta kolme joukkuetta sen takana hönkii niskaan vain kahden pisteen päässä.

SJK:n keskikenttäpelaajalle ja kapteenille Mehmet Hetemaj’lle päävalmentajan vaihtuminen oli kova isku. Hänen mukaansa valmentajan potkut kertovat myös joukkueen epäonnistumisesta.

– Haluan kiittää kaikkien pelaajien puolesta Alexei Eremenkoa ja Umar Marhievia heidän työpanoksestaan. Ja ainakin itse opin henkilökohtaisesti paljon Jereltä. Uskon, että kaikki muutkin pelaajat yhtyy tähän näkemykseen, kommentoi Hetemaj SJK:n sivuilla.

– Valmentajan potkut tuntuu aina todella pahalta. Se on aina merkki siitä, että olemme kokonaisuutena epäonnistuneet. Se on helppo aina yhtä henkilöä syyttää, mutta kyllä meillä on kaikilla peiliin katsomisen paikka, että olemmeko tehneet kaikkemme.

– Mutta se on nyt mennyttä ja siihen emme voi enää vaikuttaa.

Hetemaj luottaa valmennusvastuun ottaneeseen Pageen, joka nousi tehtävään SJK Akatemian puolelta.

– Nyt kun Brian Page aloittaa, niin ainakin viimeksi kun hän oli tehtävässä, meillä oli joukkueessa todella hyvä henki. Brian sekä Toni Lehtinen saivat meille sen aikaan. Kaikki rakasti heitä. Brian on todella energinen sekä hyvä ja ammattimainen valmentaja. Hänen energisyys tarttuu kaikkiin.

– Silloin tuntui todella pahalta, että he eivät voineet jatkaa täällä tehtävässään. Tämä ei ole vain minun mielipiteeni, vaan me kaikki silloin pidimme Pagesta niin valmentajana kuin ihmisenä. Toivottavasti kaikki antavat nyt kaikkensa, niin itselleen, seuralle ja samalla Brianille, että hänellä olisi myös mahdollisuus jatkaa täällä pidempäänkin.

Otsikkoa muokattu 18.8.2019 klo 15.12.