Ex-maajoukkuepelaajan poika HJK:sta bundesliigaseuraan – lainapestiin sisältyy osto-optio

© Kuva:
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Helsingin Jalkapalloklubin keskikenttäpelaaja Julius Tauriainen siirtyy kauden mittaisella lainasopimuksella Saksan pääsarjaseura SC Freiburgin organisaatioon. Ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka voimassa olevaan lainapestiin sisältyy osto-optio. HJK tiedottaa siirrosta kotisivuillaan.

SC Freiburgin edustusjoukkue pelaa Bundesliigassa, mutta Tauriainen liittyy aluksi seuran alle 19-vuotiaiden joukkueeseen. Freiburgin U19-joukkue pelaa ikäluokkansa Bundesliigan etelä-/lounaislohkossa ja on omassa sarjassaan kolmantena. Neljästä ottelustaan se on voittanut kaksi ja pelannut kaksi tasan.

Tauriainen teki HJK:n kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen helmikuussa 2018 edustettuaan seuraa sitä ennen kaksi vuotta. Jalkapallon hän aloitti kirkkonummelaisessa FC Wildissa.

HJK:n edustusjoukkueessa Tauriainen debytoi tämän kauden Suomen Cupin karsintalohkovaiheessa. Muutoin hän on tällä kaudella pelannut HJK:n reservijoukkueen, Klubi 04:n, kanssa Kakkosen A-lohkossa, jossa hän on tehnyt 12 otteluun yhteensä seitsemän osumaa ja antanut yhden maalisyötön. Tauriaisella on myös runsaasti kokemusta Suomen nuorisomaajoukkueista.

Tauriaisen isä Pasi Tauriainen pelasi HJK:ssa vuosina 1990-1995. Rovaniemeltä lähtöisin oleva Pasi-isä voitti HJK:ssa kaksi suomenmestaruutta, ja pelasi myös 34 A-maaottelua.

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!