FC Inter räväytti kunnolla siirtotakarajalla – haaviin jälleen HJK:n entinen avainpelaaja

© Kuva: Getty Images

Veikkausliigan siirtotakaraja umpeutuu tänään perjantaina, ja FC Inter korotti heti aamun alkajaisiksi kunnolla panoksia. Veikkausliigan sarjakärki on mestaruustaistossa ilmeisen tosissaan, sillä haaviin ui kaksi pelaajaa, joista toinen on kuulunut viime vuosina Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin.

Loppukauden sopimukset Interiltä saivat 25-vuotias brittipelaaja Connor Ruane sekä 33-vuotias ghanalainen Anthony Annan. MM-kisoissakin vuonna 2010 pelannut Annan muistetaan Suomessa hyvin HJK:sta, jonka paidassa hän pelasi vuonna 2014 sekä jälleen kausilla 2016-2018. Vuonna 2017 hänet valittiin Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.

Viimeksi Annan on pelannut Israelissa Beitar Jerusalemin joukkueessa, mutta nyt hän palaa takaisin Veikkausliigaan, HJK:sta tutun valmentajansa José Riveiron alaisuuteen. Jo talvella Riveiron joukkueeseen siirtyi toinenkin HJK:n entinen avainpelaaja Filip Valencic, joka on valittu tämän kauden aikana jo kolmesti sarjan kuukauden pelaajaksi.

– Keskikenttäpelaajamme ovat pelanneet viime aikoina paljon muilla pelipaikoilla. Anthony tulee tukemaan nimenomaan keskikenttää ja tuo tasapainoa pelimalliimme. Olen varma, että Anthony tulee auttamaan meitä loppukauden aikana saavuttamaan asettamamme tavoitteet, Riveiro kertoo mahtisiirrosta Interin kotisivuilla.

Sekä Annanin että Ruanen sopimukset kattavat loppukauden, mutta Ruanen sopimuksessa on myös optio ensi kaudesta. Molemmat pelaajat lienevät käytettävissä jo lauantaisessa KuPS-ottelussa.

Connor Ruane on pelannut jo lapsuudestaan saakka Espanjassa. Hän aloitti jalkapalloilun Evertonin junioreissa, mutta muutti perheineen Espanjaan Mallorcalle ollessaan itse vain yhdeksän vanha. Kuuden kauden aikana hän on pelannut Espanjan kolmannella sarjatasolla yli 130 ottelua. Viimeksi hän pelasi FC Jumillassa.

– Pyrimme nostamaan joukkueen vahvuutta sekä pelaajien määrän että erilaisten ominaisuuksien kautta. Luciano Balbin sopimuksen päätyttyä meillä oli myös selvä tarve vasemmalle wing-backille ja Connor sopii profiililtaan tähän hyvin.

– Hän on nuoresta iästään huolimatta kokenut pelaaja, joka on tottunut pelaamaan kovatasoisissa sarjoissa. Hän tulee konkreettisesti tuomaan lisävahvuutta boksipelaamiseemme, José Riveiro lisää Ruanen soveltuvuudesta joukkueeseen.

Argentiinalaispuolustaja Luciano Balbi teki keväällä Interin kanssa vain elokuun asti ulottuvan sopimuksen, ja hän jättikin joukkueen äskettäin. Balbin ura jatkuu nyt kreikkalaisessa Panetolikos FC:ssä. Panetolikos tiedotti sopimuksesta viime viikolla.