Illan Super Cupissa historiaa tekevä naistuomari: ”Emme ole peloissamme”

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Ranskalainen Stéphanie Frappart tuomitsee tänään ensimmäisenä naisena miesten arvoturnaustason europelin, kun hän toimii erotuomarina Liverpoolin ja Chelsean välisessä Uefa Super Cupissa.

Super Cupissa kohtaavat viime kauden Mestarien liigan (Liverpool) ja Eurooppa-liigan (Chelsea) voittajat.

Frappart on tekemässä historiaa, mutta hänellä ei ole perhosia vatsassa. Isot ottelut ovat ranskalaistuomarille jo tuttua kauraa. Frappart toimi oikeudenjakajana heinäkuussa naisten MM-kisojen loppuottelussa. Hän on ollut kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan tuomarilistalla vuodesta 2009 lähtien ja viime keväänä hän aloitti tuomaroinnin Ranskan miesten pääsarjassa Ligue 1:ssä.

– Me harjoittelemme paljon koko ajan, joten emme ole peloissamme, koska olemme aina valmiina kaikkiin peleihin, kommentoi Frappart BBC:n mukaan.

Avustavina tuomareina Super Cupissa toimivat italialainen Manuela Nicolosi ja irlantilainen Michelle O’Neill, jotka olivat Frappartin rinnalla jo kesän MM-kisoissa. Neljäntenä tuomarina toimii turkkilainen Cüneyt Çakır, jonka kotikaupungissa, Turkin Istanbulissa, Super Cup pelataan.

– Olen nyt suosittu ympäri maailman, jatkoi Frappart.

– Mutta minut nimitettiin myös Ligue 1:een, joten osaan käsitellä niitä tunteita ja tiedän, miten minun tulee harjoitella.

– Tämä ei ole ensimmäinen kertani.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!