Iso espanjalaislehti huomioi Teemu Pukin hirmuvireen – ”Ei kestänyt Sevillan kuumuutta”

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa perjantaina Norwich - Leicester! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Valioliigan maalipörssin kärjessä komeilee (yhtä ottelua vaille) kahden pelatun sarjakierroksen jälkeen Suomen Teemu Pukki, yhdessä Raheem Sterlingin kanssa. Molemmat ovat tehneet neljä maalia, keskimäärin kaksi per peli.

Pukin nimi onkin nyt kaikkien huulilla niin Suomessa kuin Englannissakin, eikä kotkalaisen saama huomio rajoitu siihenkään. Espanjan urheilun valtalehti AS on myös nostanut Pukin väkevän alkukauden esille. AS otsikoi maanantaisen juttunsa näin: ”Pukki, Valioliigan maalikärki, joka antautui Sevillan kuumuudelle”.

AS muistelee, kuinka Pukki siirtyi KTP:stä Sevillaan vuonna 2008, ja debytoikin Sevillan edustusjoukkuesssa Manolo Jiménezin valmennuksessa. Sevilla maksoi Pukista 180 000 euroa – eli 180 000 euroa enemmän kuin Norwich Pukin värvätessään.

Suomalaisen etunimi tuottaa espanjalaislehdelle vaikeuksia, sillä AS puhuu jutussaan koko ajan ”Temmusta”. Teemakseen lehti nostaa sen, kuinka ”Pukki ei kestänyt Sevillan kuumuutta”, ja pyysi sittemmin siirtoa. Olihan Pukki itsekin nostanut lämpötila-asian esiin Telegraphille antamassaan haastattelussa elokuun alussa. Tosin englantilaislehden haastatteluun verratessa on AS laittanut vähän omaa värikynääkin mukaan.

– Olin teini-ikäinen, ja se siirto oli minulle luultavasti liian iso. Asuin nuorena kaukana kotoa, ja Sevillan sää oli totta kai paljon lämpimämpi kuin mihin olin Suomessa tottunut. Oli todella kuuma, eikä asunnossani ollut ensimmäisinä viikkoina ilmastointia, Pukki totesi Telegraphille.

– Äitini Teija otti vuoden vapaata töistä ja tuli asumaan kanssani. Se auttoi todella paljon, mutta minulla oli silti hankaluuksia kielen kanssa. Olin nuorena todella ujo, paljon ujompi kuin nyt. Kun muuttaa ulkomaille, täytyy aikuistua nopeasti.

– Se oli todella raskasta eikä loppujen lopuksi toiminut, mutta en muuttaisi mitään.

AS:n mukaan Pukki ”jaksoi olla Sevillassa” vuoteen 2010 saakka, kunnes siirtyi HJK:hon. Vaikka ”kuumuus mutkistikin oleilua Sevillassa”, sai Pukki pelata 27 minuuttia La Ligaa Racing Santanderia vastaan. Pukki oli kuitenkin kiitollinen ajastaan Sevillassa ja lahjoitti myöhemmin A-maajoukkuedebyyttinsä pelipaidan Sevillan arvostetulle urheilujohtajalle Monchille.

Telegraphille antamansa haastattelun lopuksi Pukki myhäilee tyytyväisyyttään siihen, miten asiat ovat lopulta edenneet.

– Kun olin pikkupoika, unelmani oli pelata Espanjassa. Olen tehnyt sen. Sitten haaveilin Valioliigasta, joten kaikki on järjestynyt hyvin.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Valioliigassa perjantaina Norwich - Leicester! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!