Siitä ei ole kuin reilu viikko, kun selvisi, ettei Veikkausliigan sarjakärki KuPS:n valmentaja Jani Honkavaara jatka seurassa ensi kaudella. Sunnuntaina puolestaan varmistui, että kuopiolaisten taustajoukot menevät uusiksi vieläkin radikaalimmin. Seuran urheilutoimenjohtaja Konstantin Shipulin on jättänyt KuPS:n, ja jatkaa töitä suurseura Pietarin Zenitissä.

– Tottakai Konstantinin kaltaisen huippuosaajan menetys kirpaisee, mutta samalla pitää olla ylpeä siitä että KuPS:sta pääsee urallaan eteenpäin ja isoon positioon Zenitin kaltaiseen suurseuraan, KuPS:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen muotoili KuPS:n tiedotteessa.

Savon Sanomien haastattelun mukaan Shipulin saa Zenitissä ”hurjan paljon parempaa” palkkaa kuin Kuopiossa. KuPS ”ei halunnut eikä voinut” estää Shipulinia siirtymästä.

Pietarissa syntynyt Shipulin toimi Zenitin pääkykyjenetsijänä ennen kuin hän saapui Kuopioon vuonna 2017. Kuopiossa Shipulinin tekemää työtä muistellaan kaiholla niin myyntien kuin tulijoidenkin suhteen.

– Konstantinin aikakaudella olemme tehneet koko KuPS:n historiassa eniten pelaajakauppoja ulkomaisiin seuroihin. Konstantinin junailemista pelaajasiirroista voidaan nostaa esille mm. Nikko Boxallin, Urho Nissilän, Rasmus Karjalaisen ja viimeisimpänä Tony Miettisen myynnit isompiin ympyröihin, Heiskanen listaa.

[readmore from=KuPS]

– Lisäksi Konstantinin kontaktit ja osaaminen ovat olleet avainroolissa siinä, että olemme saaneet nauttia Kuopiossa sellaisten loistavien pelaajien esityksistä kuin Abdalla El Said, Luis Carlos Murillo, Vinko Soldo ja Lucas Rangel. Näistä pelaajista osa on ollut meille jopa ilmaisia tai tuonut ison kasan rahaa kuten Abdalla MM-kisojen esiintymisillään.

– Kaiken kaikkiaan Konstantin opetti varmasti paljon koko meidän organisaatiolle ja samalla asetti riman erittäin korkealle, kun mietimme, miten paikkaamme hänen jättämänsä aukon, Heiskanen jatkaa.

Savon Sanomien mukaan myös KuPS:n pelaajakoordinaattori Henri Määttä siirtyy tämän kauden jälkeen Jani Honkavaaran mukana uusia haasteita kohti.