”Menikö juna jo, HJK?” – Twitterissä uskotaan Veikkausliigan mestarin vaihtuvan

© Kuva: Juha Tamminen
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

HJK on hallinnut jalkapallon Veikkausliigaa 2010-luvulla, se on kiistaton fakta. Yhdeksästä mestaruudesta seitsemän on mennyt Klubille, ja ainoastaan SJK (2015) ja IFK Mariehamn (2016) onnistuivat pudottamaan HJK:n hetkeksi valtaistuimelta. Sunnuntaina HJK kuitenkin taipui KPV:lle maalein 1-2. Nyt näyttääkin entistäkin vahvemmin siltä, että vuosikymmenen viimeistä mestaruutta saatetaan juhlia jossain muualla kuin Helsingissä.

Twitterissä HJK:n tämänpäiväiseen peliesitykseen oltiin luonnollisesti pettyneitä – paitsi tietysti niiden leirissä, jotka olemattomasta pistesaaliista hyötyvät. Monet ovat sitä mieltä, ettei HJK ole näyttänyt mestariehdokkaalta enää vähään aikaan.

Myös internetin matemaatikot alkavat jo uskoa vakaasti, että HJK:n mestaruusjuna on nyt mennyt. Klubilla on jäljellä vielä seitsemän sarjapeliä (plus mahdolliset europlayoffit), ja parhaimmillaankin se voisi yltää enää 51 pisteeseen. Jotta se pistemäärä riittäisi mestaruuteen, pitäisi sekä Ilveksen että Interin kerätä loppukauden aikana pisteitä huonommalla pistekeskiarvolla (alle 1,5 pistettä/peli) kuin millä ne ovat tähän asti pelanneet.

Toki yläloppusarjassa vastustajatkin ovat keskimääräistä kovempia, mutta seitsemän ottelun voittoputkesta puhuminen HJK:n kohdalla kuulostaa kieltämättä täysin banaalilta (toim. huom. ”pun intended”). HJK kun ei ole tällä kaudella pystynyt toistaiseksi edes kolmeen perättäiseen voittoon.

Periaatteessa jopa yläloppusarjan paikasta voi tulla vielä hikinen taisto, jos Honka onnistuu kellistämään ensi lauantain ”Metroderbyssä” HJK:n, ja takaa-ajajat napsivat pisteitä. Tällöin HJK on runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan RoPS:ia – valmentaja Toni Koskelan entistä joukkuetta – vastaan todella kovan paikan edessä.

Mestaruustaistelusta onkin juuri näillä näkymin muodostumassa Ilveksen, Interin, KuPS:n ja Hongan välinen taisto, ja sarjan laajuutta ajatellen mikäs sen mielenkiintoisempaa. Ilves on voittanut jalkapallon suomenmestaruuden viimeksi (ja ainoan kerran) vuonna 1983, Inter ainoastaan vuonna 2008, KuPS viimeksi vuonna 1976 ja Honka ei koskaan.

HJK:n maalivahti Maksim Rudakovia pidetään perustellusti yhtenä Veikkausliigan parhaista maalivahdeista, mutta tämän viikon venäläistorjuja epäilemättä mieluusti unohtaisi. Rudakov teki munauksen niin Eurooppa-liigan karsinnassa Riga FC:tä vastaan kuin myös sunnuntaina Kokkolassa. Pahimmillaan Rudakovin virheet saattoivat maksaa HJK:n europelit jopa kahdella perättäisellä kaudella.

Umpikehno viikko saa myös some-käyttäjät pohtimaan, saavutettiinko Toni Koskelan palkkaamisella HJK:n valmentajaksi sittenkään juuri minkäänlaista ryhtiliikettä Mika Lehkosuon vetämään alkukauteen verrattuna.

Tulos merkitsee myös varsin hankalaa loppukautta sarjajumbo VPS:lle. Seitsemän pisteen takamatkassa on rutosti kurottavaa kahdeksan kierroksen aikana – varsinkin, kun ottaa huomioon, ettei Vepsu ole voittanut koko kaudella vielä ainuttakaan ottelua.

41-vuotias Jani Uotinen on ollut koko suomalaista jalkapallokenttää ajatellen yksi nopeimmin nousevista valmentajanimistä. Ensin SJK Akatemia saavutti Kakkosessa Uotisen johdolla 12 ottelusta 11 voittoa ja yhden tasapelin, huikealla maalierolla 34-4. KPV on puolestaan saanut Uotisen komennossa neljästä ottelusta kuusi pistettä nujerrettuaan KuPS:n ja HJK:n.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS