Tammikuussa Huuhkajissa debytoinut laitapuolustaja Nicholas Hämäläinen lähti Queens Park Rangerista täksi kaudeksi Kilmarnockiin hakemaan vakituista peliaikaa.

Hämäläiselle tuli maaliskuussa mittariin 22 vuotta, mutta siihen nähden hän on pelannut varsin vähän miesten edustustasolla. Hän on edustanut QPR:ää vuodesta 2014 lähtien, mutta pelannut lontoolaisseuran ykkösmiehistössä vain kuudesti, eivätkä lainapestitkään ole toistaiseksi juuri kokemusta kerryttäneet.

Yhdysvaltojen Floridassa syntynyt Hämäläinen toivoo, että pystyy toistamaan Skotlannissa saman kuin Suomen maajoukkueen keskikentän luottopelaaja Glen Kamara, joka pelaa nyt Skotlannin pääsarjassa kolmatta kauttaan. Kamara, 23, esiintyi edukseen Dundee FC:ssä ja sai viime tammikuussa siirron Skotlannin suurseura Rangersiin.

– Olen tuntenut Glenin siitä asti, kun pelasimme Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Olemme läheisiä ystäviä, kommentoi Hämäläinen Evening Expressin mukaan.

– Puhuin hänelle lyhyesti [ennen siirtoa] ja hän sanoi, että uskoo minun sopeutuvan tänne. Hän sanoi, että minun pitää vain tehdä omaa juttuani, koska hän tietää, mitä voin tuoda pöytään.

– Toivottavasti voin seurata hänen esimerkkiään. Uskon sataprosenttisesti, että tämä voi olla minulle ponnahduslauta isompiin asioihin.

– Tämä on tilaisuus täyttää potentiaalini. Ykkösjoukkueessa pelaaminen tuo erilaisia mahdollisuuksia. Se saattaa herättää muiden joukkueiden kiinnostuksen minuun tai auttaa minua nousemaan QPR:n ykkösvaihtoehdoksi puolustuksen vasemmalle laidalle.

Niko Hamalainen

@Niko_Hamalainen
Excited to be here & can’t wait to get started! ⚽️👊🏾

Peliajan puute on vaivannut Hämäläistä.

– Se on ollut turhauttavaa, varsinkin viime aikoina, mutta uskon, että minusta on puskemaan eteenpäin ja pelaamaan jalkapalloa edustustasolla, varsinkin korkeammalla tasolla. Minun on vain näytettävä, että pystyn siihen.

Viime kevään Hämäläinen vietti lainalla Yhdysvaltojen Major League Soccerin Los Angeles FC:ssä. Sielläkin peliaikaa kertyi vain reilut 90 minuuttia, mutta hän sai silti maistaa, millaista on pelata maailman ehdottomia huippuja vastaan.

Los Angeles FC:n harjoituksissa hän sai vastaansa meksikolaistähti Carlos Velan, joka on dominoinut MLS:ää tällä kaudella. Vela, 30, on pelannut tällä kaudella 25 sarjaottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 26 maalia ja syöttänyt kymmenen. Kukaan ei ole koskaan aiemmin ollut suoraan mukana yhtä monessa maalissa yhden kauden aikana MLS:ssä.

– Hän on luultavasti yksi parhaista pelaajista, jonka olen kohdannut. Pelasin häntä vastaan paljon harjoituksissa, joten minun oli puolustettava huippujen huippua vastaan.

– Hän osaa tehdä mitä vain vasemmalla jalallaan, mutta minä opin siitä paljon.

– Sellaista kaveria vastaan pelaaminen, jopa harjoituksissa, on mittaamattoman arvokasta oppia.

– Häntä vastaan on mentävä tilanteisiin, mutta jos menee liian kiinni iholle, niin hän vaihtaa painopistettä ja painelee ohi. Häntä vastaan on opittava pelaamaan. Se vei minulta pari viikkoa, mutta sen jälkeen pääsin näpäyttämään häntä muutaman kerran.