Robin Lod maalasi cup-finaalissa – MLS-tykki Josef Martínezin huikea maaliputki poikki

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien Robin Lod teki keskiviikon vastaisena yönä ensimmäisen maalinsa uuden joukkueensa Minnesota Unitedin paidassa. Lod pelasi Minnesotan riveissä nyt kuudennen ottelunsa.

Ottelu, jossa Lod onnistui, oli Yhdysvaltain vanhimman jalkapallokilpailun, 105. kerran pelatun US Open Cupin loppuottelu. Viime kauden MLS-mestari Atlanta United karkasi pelissä 2-0 -johtoon jo noin varttitunnin kohdalla. Lodin 47. minuutilla tekemä kavennusmaali toi Minnesotalle toivoa, mutta enempää maaleja ei nähty. Niinpä Atlanta juhli cup-voittoa maalein 2-1.

Lodin maali oli näppärä ohjaus suoraan syötöstä noin kymmenestä metristä maalin takakulmaan.

Voittajajoukkue sai palkinnokseen 300 000 dollarin palkintorahat, kun Minnesota sai tyytyä 100 000 dollariin. Vieläkin merkittävämpää on, että Atlanta varmisti voittonsa myötä paikkansa CONCACAF:in Mestarien liigassa. Cup-mestaruus oli vuonna 2014 perustetun Atlantan ensimmäinen.

Atlantan maaleista ensimmäinen oli Gaspar Chasen oma maali, ja toinen merkittiin argentiinalaiselle Gonzalo Martínezille. Samalla meni myös poikki sukunimikaima Josef Martínezin huikea, ennätyksellinen maaliputki. Kauaksi ei tosin maali jäänyt nytkään, sillä kaksi venezuelalaisen osumaa hylättiin paitsioina, ja yhden yrityksen Minnesotan maalivahti Vito Mannone torjui mestarillisesti.

Martínez oli tehnyt edellisissä 12 Atlantan paidassa pelaamassaan MLS-ottelussa vähintään maalin jokaisessa, yhteensä 17 kappaletta. Maaliputki rikkoi edellisen ennätyksen kahdella pelillä. Putki voi toki yhä jatkua, sillä cup-finaali ei ollut MLS-ottelu.

Venezuelalaismaalitykki teki viime kaudella MLS:n uuden yhden kauden maaliennätyksen, 31 osumaa. Nyt tuo ennätys on tosin uhattuna, sillä Los Angeles FC:n meksikolaishyökkääjä Carlos Vela on ennätyksestä enää neljän maalin päässä. 26-vuotiaan Martínezin oma maalisaldo tämän kauden sarjapeleistä on 22 maalia 24 ottelussa.


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!