Huuhkajien Robin Lod teki keskiviikon vastaisena yönä ensimmäisen maalinsa uuden joukkueensa Minnesota Unitedin paidassa. Lod pelasi Minnesotan riveissä nyt kuudennen ottelunsa.

Ottelu, jossa Lod onnistui, oli Yhdysvaltain vanhimman jalkapallokilpailun, 105. kerran pelatun US Open Cupin loppuottelu. Viime kauden MLS-mestari Atlanta United karkasi pelissä 2-0 -johtoon jo noin varttitunnin kohdalla. Lodin 47. minuutilla tekemä kavennusmaali toi Minnesotalle toivoa, mutta enempää maaleja ei nähty. Niinpä Atlanta juhli cup-voittoa maalein 2-1.

Lodin maali oli näppärä ohjaus suoraan syötöstä noin kymmenestä metristä maalin takakulmaan.

MLS Español

@MLSes
¡Robin Lod descuenta para #LosLoons y tenemos partido!

#ATLvMIN | 2-1 | #USOC2019

Voittajajoukkue sai palkinnokseen 300 000 dollarin palkintorahat, kun Minnesota sai tyytyä 100 000 dollariin. Vieläkin merkittävämpää on, että Atlanta varmisti voittonsa myötä paikkansa CONCACAF:in Mestarien liigassa. Cup-mestaruus oli vuonna 2014 perustetun Atlantan ensimmäinen.

Atlantan maaleista ensimmäinen oli Gaspar Chasen oma maali, ja toinen merkittiin argentiinalaiselle Gonzalo Martínezille. Samalla meni myös poikki sukunimikaima Josef Martínezin huikea, ennätyksellinen maaliputki. Kauaksi ei tosin maali jäänyt nytkään, sillä kaksi venezuelalaisen osumaa hylättiin paitsioina, ja yhden yrityksen Minnesotan maalivahti Vito Mannone torjui mestarillisesti.

Martínez oli tehnyt edellisissä 12 Atlantan paidassa pelaamassaan MLS-ottelussa vähintään maalin jokaisessa, yhteensä 17 kappaletta. Maaliputki rikkoi edellisen ennätyksen kahdella pelillä. Putki voi toki yhä jatkua, sillä cup-finaali ei ollut MLS-ottelu.

ParacotosWeb

@ParacotosWeb
¡RÉCORD! 🇻🇪 💥1️⃣2️⃣

JOSEF MARTÍNEZ se convierte el primer jugador en toda la historia del @futbolMLS que logra marcar gol en DOCE partidos consecutivos.

1️⃣🆚RSL
2️⃣🆚MIN
2️⃣🆚CHI
2️⃣🆚NYRD
1️⃣🆚SEA
2️⃣🆚HOU
1️⃣🆚DCU
1️⃣🆚LAFC
1️⃣🆚LA
2️⃣🆚NYC
1️⃣🆚POR
1️⃣🆚ORL🔥

Mario Alberto Sánchez

@MarioSanchezVe
Josef Martínez desde que llegó a USA.

✅78 goles con Atlanta United en 87 juegos.
✅Campeón de la MLS en 2018
✅Campeón de la Campeones Cup en 2019.
✅Campeón de la US Open Cup 2019.
✅MVP del MLS All Star Game 2018 (Gol vs Juventus)
✅Bota de Oro (récord) y MVP de la MLS 2018

Venezuelalaismaalitykki teki viime kaudella MLS:n uuden yhden kauden maaliennätyksen, 31 osumaa. Nyt tuo ennätys on tosin uhattuna, sillä Los Angeles FC:n meksikolaishyökkääjä Carlos Vela on ennätyksestä enää neljän maalin päässä. 26-vuotiaan Martínezin oma maalisaldo tämän kauden sarjapeleistä on 22 maalia 24 ottelussa.