Super Cupin naistuomaristo sai isot kehut suorituksestaan historiallisessa ottelussa

© Kuva: Getty Images

Liverpool kruunattiin myöhään eilisiltana UEFA Super Cupin mestariksi, kun se voitti Chelsean rangaistuspotkukilpailussa ottelun pätyttyä 2-2-lukemiin.

Kamppailun erotuomarina toimi ranskalainen Stephanie Frappart, josta tuli historian ensimmäinen miesten arvoturnaustason europelin viheltänyt nainen.

Frappart sai vastuuta koko tilaisuutensa edestä, sillä ottelu venyi aina jatko-otteluun sekä rangaistuspotkukilpailuun saakka. Hänen oli myös operoitava VAR:n kanssa useampaan otteeseen.

Frappart ja hänen avustajinaan toimineet Michelle O’Neill sekä Manuela Nicolosi saivat kaikki runsaasti kehuja ottelun jälkeen – sekä studioastiantuntijoilta että faneilta sosiaalisen median kautta.

– Minusta hän veti huippuottelun – hän suoriutui loistavasti näinkin hankalassa pelissä. Hän oli erinomainen ja antoi pelin kulkea sulavasti. Suurin osa hänen päätöksistään meni myös täysin oikein. Hän käsitteli asiat todella tasokkaasti, entinen Chelsea- ja Liverpool-pelaaja Joe Cole kertoi BT Sportille.

– Ottelu venyi myös hänen osaltaan jatko-otteluun. Tahti miesten otteluissa on paljon kovempi, mutta hän pysyi mukana ja teki erinomaista työtä, entinen Englannin maajoukkuemies Glenn Hoddle lisäsi.

Frappart antoi ottelussa kolme keltaista korttia sekä yhden kysymyksiä herättäneen rangaistuspotkun. Palloa vastaan rynnännyt Liverpool-maalivahti Adrián kaatoi Chelsea-hyökkääjä Tammy Abrahamin pilkun arvoisesti, mutta hidastukset tilanteesta osoittivat vain pienen kontaktin pelaajien välillä. VAR ei kuitenkaan puuttunut tilanteeseen.

Ottelun jälkeen itse Adrián myönsi osuneensa Abrahamiin.

– Kyllä, osuin häneen, mutta hän myös haki sitä [kontaktia].

Frappartin suoritus sai paljon kehuja myös sosiaalisessa mediassa.

– Todella kova ottelu, mutta sen kyseenalaistamaton tähti oli tuomari. OK, väärin vihelletty rangaistuspotku, mutta kaiken kaikkiaan mahtava suoritus, Joe Kabyemela twiittasi.

– Nautin Super Cupista. Nautittava ottelu neutraaleille faneille. Tuomari hoiti hommansa myös hyvin, Andrew Brooker twiittasi.

– Olipahan pitkä finaali. Vain välähdyksiä siitä laadusta mitä kummastakin joukkueesta löytyy. Ja erinomaista työtä naistuomareilta!! (”Vaarallisin” päätös oli se pilkku, pieni kosketus ja kaatuminen! Silti huikea suoritus!), Emily Grace twiittasi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.