Teemu Pukin hattutemppu harvinaista herkkua Norwichille ja Suomelle

© Kuva: Getty Images
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki nousi lauantaina harvinaiseen joukkoon, kun hän teki Valioliigassa kolme maalia Norwichille 3-1-voitossa Newcastlea vastaan.

Pukilla on nyt kasassa neljä maalia tällä kaudella, sillä hän iski yhden myös avauskierroksella Liverpoolia vastaan.

Norwichin pelaaja on viimeksi tehnyt hattutempun Valioliigassa syyskuussa 1993. Tuolloin Efan Efoku ampui neljä osumaa Evertonin verkkoon Norwichin voittaessa 5-1. Ennen Efokua vain kaksi Norwichin pelaajaa oli tehnyt yhdessä Valioliigan ottelussa kolme maalia.

Pukista tuli myös ensimmäinen pelaaja tällä vuosituhannella, joka on tehnyt hattutempun kaikkien aikojen ensimmäisessä kotipelissään Valioliigassa. Viimeksi samaan on pystynyt Charltonin Clive Mendonca vuonna 1998.

Valioliigan historiassa (1992-) on nyt kaksi suomalaista hattutemppusankaria. Edellinen oli Mikael Forssell, joka teki Birminghamille kolme maalia 4-1-voitossa Tottenhamia vastaan maaliskuussa 2008. Suomalaisia maalintekijöitä Valioliigassa on ollut 11 kappaletta.

Lähteet: Opta, Gracenote, Transfermarkt, NCFC Numbers

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!