Uskomattoman bundesliigauran alusta 20 vuotta – 40-vuotiaanakin helposti vauhdissa mukana

© Kuva: Getty Images

Eilen keskiviikkona tuli kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä, kun perulainen Claudio Pizarro aloitti uskomattoman upean bundesliigauransa. Oli 28. elokuuta 1999, kun Werder Bremenin Thomas Schaaf vaihtoi kentälle tuolloin 20-vuotiaan tuoreen hankintansa Berliinin Olympiastadionilla Hertha Berliniä vastaan. Pizarro oli saapunut seuraan vain kaksi päivää aiemmin Alianza Limasta tuohon aikaan muhkealla 1,5 miljoonan euron siirtosummalla.

Sen jälkeen Pizarro on pelannut Bundesliigassa kaikkiaan 474 ottelua. Näissä hyökkääjä on tehnyt 197 maalia ja antanut 76 maalisyöttöä. Pelit ovat jakautuneet likimain puoliksi Bayern Münchenin ja Werder Bremenin välillä, ja molempien leireissä ”Pizzaa” pidetään suvereenina seuraikonina. Lyhyet stintit Pizarro on tehnyt myös 1. FC Kölnissä (16 ottelua) ja Chelseassa (32 ottelua).

Tämän kauden päätteeksi Pizarron komea ura tulee tämänhetkisten tietojen mukaan päättymään. Minkäänlainen riippakivi rutinoitunut hyökkääjä ei silti ole Werder Bremenille vieläkään. Pizarro on pelannut kauden kolmesta ottelusta jokaisessa, yhteensä 46 minuuttia. Viime kauden bundesliigaotteluissa maaleja syntyi viisi, ja tällä kaudella Pizarro on jo tehnyt kaksi maalia cup-ottelussa SV Atlasta vastaan.

Kuusinkertaisen bundesliigamestarin Pizarron nimissä on myös monta ennätystä. Hän on eniten bundesliigapelejä pelannut ulkomaalaispelaaja, ja sarjan vanhin maalintekijä (40 vuotta, 7 kuukautta). Pizarro on myös Werder Bremenin historian paras maalintekijä (153 maalia kaikissa kilpailuissa). Kaikki ennätykset voivat vielä tulla Pizarron itsensä kohentelemiksi.

– Claudio on edelleen pelaaja, joka voi muuttaa ottelun kulun. Hän tulee säännöllisesti kentälle 60. – 70. minuutilla, koska hän voi nostaa pelimme uudelle tasolle, Werderin valmentaja Florian Kohfeldt totesi kauden alla.

TOP 5 -liigoissa pelaa tällä kaudella vain kaksi Pizarroa vanhempaa pelaajaa. 41-vuotias Gianluigi Buffon aloitti Serie A -uransa jo vuonna 1995 ja palasi täksi kaudeksi Juventukseen. Ligue 1:n Montpellieriä kipparoi puolestaan 41-vuotias brasilialainen Vitorino Hilton. Hilton on pelannut Ligue 1:ssä yhteensä 458 ottelua.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.