Veikkausliigan entinen maalikuningas ihmettelee HJK-hyökkääjän nollasaldoa: ”Jotenkin uskomatonta”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:ssa on harva yksilö päässyt tällä kaudella loistamaan, kun joukkueen peli on takunnut läpi vuoden. Yksi odotuksiin nähden epäonnistunut pelaaja on kiistatta kärkimies Eetu Vertainen.

Parikymppinen nuorukainen ei ole saanut tällä kaudella vielä maalitiliänsä auki 18 ottelussa. Peliaikaakin on tullut ihan kiitettävästi, sillä nuorukainen rikkoi viime ottelussa KPV:tä vastaan tuhannen peliminuutin rajan.

Vertaisella on ollut edessään tyhjiä maaleja ja kertaalleen hänellä oli mahdollisuus avata maalihanat rangaistuspotkusta. Laukauksia Vertaiselle on merkitty yhteebsä 26. Kuuluisa apina tuntuu olevan Vertaisen harteilla melko hanakalla otteella.

Vuosituhannen alussa HJK:sta kansainvälisille pelikentille murtautunut Paulus Roiha tietää, miltä pitkät maalittomat ajanjaksot tuntuvat.

– Itselläkin oli välillä myös vaikeita ajanjaksoja. Silloin pitää treenata. Jos teet pelitilanteissa treeneissä maaleja, niin pitää yrittää toistaa niitä sitten peleissä ja saada se hyvä fiilis treeneistä, entinen Veikkausliigan maalikuningas toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Roiha pitää Vertaisen olemuksesta pelikentällä.

– Vuosi sitten kun katsoin nuorten EM-kisoja, niin näin, että hirmu potentiaalinen kaveri. Iso, taitava, osaa pelata selkä maaliin päin ja hirmuinen laukaus. Jotenkin kummastuttaa, että ei ole tullut maaleja. Kyllä niitä varmasti jossain normaali tilanteessa tulisi. On tämä jotenkin uskomatonta, Suomen A-maajoukkueessa 20 ottelua pelannut Roiha ihmettelee.

Ex-hyökkääjän ura päättyi kaudella 2012, mutta Veikkausliigan seuraaminen maistuu edelleen.

– Asun lähellä ja käyn katsomassa pelejä. 5-10 HJK:n kotipeliä käyn katsomassa per kausi, Roiha kertoo.

HJK kohtaa lauantaina Espoossa FC Hongan. Ottelu alkaa jo klo 13.00. Lauantain toisessa ottelussa KuPS isännöi Vaasan Palloseuraa klo 17.00 alkaen.

Jesse Happonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.