Veikkausliigan häntäpäässä käydään tänä viikonloppuna kaksi elintärkeää kamppailua, kun HIFK isännöi perjantaina sarjanousija KPV:tä. RoPS puolestaan ottaa sunnuntaina kotonaan mittaa Vaasan Palloseurasta, jonka voittotili on vielä avaamatta.

Mikäli kotijoukkueet venyvät otteluissa voittoihin, ovat he sarjapaikan kannalta yhden askeleen lähempänä maalia. HIFK ilmoittautuu voitolla mukaan taisteluun jopa paikasta yläloppusarjaan. Veikkausliiga-legenda Antti Muurinen toivoo vierasvoittoja, jotta sarjan häntäpäässä taistelu olisi yhtä laajaa kuin mitalitaistelussa.

– Jos HIFK ja RoPS voittavat, KPV ja Vaasa juuttuvat entistä enemmän pohjalle. Jopa sarjan mielenkiinnon kannalta toivon muita tuloksia, Muurinen toteaa SuomiFutis-sivustolle.

– HIFK on vahvistunut ja sitä on todella vaikea voittaa tällä hetkellä.

– Vaasan tilanne on synkkä ja talouskin todella tiukoilla. KPV pystyy tällä hetkellä paremmin satsaamaan joukkueeseen, konkarivalmentaja jatkaa.

Ilman voittoja tarpova VPS on tiukassa paikassa. Seura pelaa uudehkolla stadionilla, joka on resursseiltaan tehty liigastadioniksi eikä Ykkösen tasolle. Kaudella 2013 saavutettu pronssi on nykyisin vain kaunis muisto. Mestaruustavoitteista ääneen puhunut seura on menossa kovaa vauhtia kohti alempaa sarjatasoa. Kuulostaako VPS ”liian hyvältä seuralta Ykköseen”?

– En tiedä, jokainen saa ansionsa mukaan. Siellä on erinomaiset olosuhteet. Joukkue välillä pärjää hyvin ja välillä on heikompia vuosia. Se on jännä juttu. Nyt talous on alkanut kuitenkin sakkaamaan.

– Fakta on kuitenkin se, että heillä ei ole yhtään voittoa. Onhan se ihan kammottavaa. He ovat epäonnistuneet joukkueen tekemisessä, taktiikan tekemisessä ja pelaajat ovat epäonnistuneet, Muurinen lataa.