Yle: Ratinan nurmi tuhoutui – Huuhkajille tuodaan pikavauhtia uusi alusta

© Kuva: Juha Tamminen
Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Ratinan stadionin nurmi Tampereella vaihdetaan pikavauhtia ennen Huuhkajien EM-karsintaotteluita Kreikkaa ja Italiaa vastaan, kertoo Yle Urheilu.

Nurmi tuhoutui saksalaisyhtye Rammsteinin keikoillaan käyttämien alumiinilevyjen takia. Tampereen kaupunki oli pyytänyt yhtyettä luopumaan levyistä, mutta pyyntöön ei suostuttu ja levyt tukahduttivat ruohon. Lisäksi viime viikonloppuna Ratinassa järjestettiin Blockfest-festivaalit.

– Käytännössä jo alkuvuodesta ja keväästä lähtien on tiedetty, että nurmi ei tule millään muotoa selviämään tästä keikkaputkesta. Tampereen kaupunki on varautunut konserttijärjestelyissä, miten ja millä tavalla nurmi tullaan uusimaan, Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen kommentoi Yle Urheilulle.

Uusi nurmi tuodaan Hollannista, josta saadaan leveämmät ja paksummat rullat, jotka ovat ison painonsa takia turvallisempia pelaajille.

Nurmen odotetaan olevan täysin pelikelpoinen jo 5. syyskuuta pelattavaan Kreikka-otteluun, vaikkei se ehtisikään juurtua täydellisesti.

– Käytännössä torstaina alkaa siirtonurmen asennus, torstai ja perjantai ovat asennustyötä ja viikonlopun jälkeen kenttää ryhdytään hoitamaan maajoukkuekuntoon. Asennuksen jälkeen tämäntyyppinen nurmi on kahdessa päivässä asennuksen jälkeen kunnossa, Auvinen sanoo.

Ottelu Italiaa vastaan on vuorossa 9. syyskuuta. Suomi on neljän ottelun jälkeen karsintalohko J:ssä toisena, kolme pistettä perässä Italiaa.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!