Brassitähti Dani Alves hylkäsi jättiseurat ja palasi kotimaahansa – kertoo nyt päätöksensä syyt: ”He eivät uskoneet minuun”

© Kuva: Getty Images

Euroopan huippusarjoja ja -seuroja kiertänyt laitapuolustaja Dani Alves palasi tänä kesänä kotimaahansa, kun hän valitsi uudeksi joukkueekseen brasilialaisen São Paulon.

Brasilian maajoukkueen kapteeni Alves, 36, oli vapaa siirtymään ilman siirtokorvausta, sillä hänen ja Paris Saint-Germainin välinen sopimus päättyi viime kauden jälkeen.

Pokaaleja kahmineella brassipakilla riitti omien sanojensa mukaan ottajia. Alves kertoi Players’ Tribunen haastattelussa, että mm. hänen entiset seuransa Barcelona ja Juventus olivat kiinnostuneita. São Paulon projekti oli kuitenkin juuri hänelle houkuttelevin.

Elokuun alussa julkistettiin sopimus, joka pitää Alvesin São Paulossa joulukuuhun 2022 asti.

– Minulla oli mahdollisuus mennä takaisin Juventukseen. Minulla oli myös mahdollisuus mennä takaisin Barcelonaan, sanoi Alves.

– En tee päätöksiäni yhtäkkiä. Minä käyn läpi: ”Mitä tämä seura antaa minulle? Miten tämä paikka tekee minusta paremman ihmisen ja ammattilaisen?”

Alves toivoo ja suunnittelee pelaavansa Brasilian maajoukkueen kanssa vielä vuoden 2022 MM-kisoissa Qatarissa. Sen tavoitteen täyttymiseksi hän tarvitsee peliaikaa, jota hänelle ei kaikkialla voitu taata.

– Minulle oli avainasia, että saan taistella paikasta MM-kisoihin vakaassa tilanteessa. Se oli seuraavan haasteeni aloituspiste.

– Useimmat seurat eivät tarjonneet minulle sitä, koska he eivät uskoneet minuun. He ajattelivat, että minulla on eräpäivä.

– Olen sanonut samaa urani alusta asti. Olen vapaa. Minä päätän, milloin aloitan. Minä päätän, milloin lopetan.