Fredrik Jensen on asettanut tavoitteekseen murtautua tällä kaudella Augsburgin Bundesliiga-miehistön avauskokoonpanon vakiopelaajaksi.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussa vastuuta on tullut kuitenkin vain kahdeksan minuuttia.
Huuhkajien rinkiin kuuluva hyökkäävä keskikenttäpelaaja on valmis laittamaan niin sanotusti haalarit ylleen pelipaikan tähden.

– Taistelen avauspaikasta. Se olisi se seuraava askel, jotta saisi enemmän minuutteja. Sitten kun se paikka tulee, niin tilaisuus pitää käyttää hyväkseen. Nyt teen kovasti töitä sen eteen, että se mahdollisuus tulisi, Jensen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Kanssani peliajasta taistelee varmaan neljä muuta pelaajaa. Kilpailu on kovaa, Jensen toteaa.

Jensenin lähtökohdat kauteen olivat otolliset.

– Pre-season meni hyvin, treenit ovat menneet hyvin. Nyt pitää vain jatkaa duunin tekoa ja ottaa se paikka, kun tilaisuus tulee.

Viime kausi meni pilalle loukkaantumiskierteen vuoksi.

– Nilkka meni, nivuset paukkui, aivotärähdys oli ja joku luu jalkapohjassa meni pa*kaksi. Siinä oli vähän kaikkea, Jensen naurahtaa.

– Hemmetin vapautunut fiilis (loukkaantumiskierteen jälkeen). Nyt nauttii taas futiksesta, hän jatkaa.

Porvoolainen ei aio jäädä penkkimieheksi. Jensenillä on kehittymisen kannalta suuri tarve saada vastuuta tasaisesti.

– Ellei se toteudu, pitää katsoa eteenpäin ja miettiä tammikuussa vaikka lainasiirtoa. Futaajan pitää kuitenkin pelata. Vaikka treenaisi hyvin, pelit ratkaisevat.

Jensen siirtyi Saksaan kesällä 2018. Hän nauttii liigan pelityylistä.

– Siinä mennään edes takas koko ajan. Puolustaa pitää paljon enemmän, jotta pääsee edes
hyökkäämään.

– Jos vertaa Hollannin liigaan, niin onhan Bundesliiga paljon parempi. Hollannissa on muutama kova joukkue: Ajax, PSV ja Feyenoord. Bundesliigassa ei ole yhtään helppoa peliä, 22-vuotias pelimies hehkuttaa.

Augsburg kohtaa lauantaina Frankfurtin. Seura hakee kauden avausvoittoaan. Kolmesta ensimmäisestä ottelusta Jensenin joukkue on saanut vain yhden tasapelipisteen.

Ottelu on nähtävissä Viaplayssa klo 16.20 alkaen.