Eurooppa-liigassa hieno tempaus – katsomossa yli 20 000 lasta

© Kuva: Getty Images

Serbialainen FK Partizan pelasi torstaina Eurooppa-liigassa hollantilaista AZ Alkmaaria vastaan hieman erilaisissa tunnelmissa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa määräsi Partizanin pelaamaan kaksi Eurooppa-liigan kotiottelua suljettujen ovien takana, koska Partizanin kannattajat käyttäytyivät rasistisesti karsintavaiheessa turkkilaista Yeni Malatyasporia vastaan pelatussa ottelussa.

Uefa otti kuitenkin hiljattain käyttöön uuden säännön, jonka mukaan 14-vuotiaat ja nuoremmat lapset kouluista ja jalkapalloakatemioista voivat tulla aikuisen seurassa maksutta otteluun, joka on määrätty pelattavaksi suljettujen ovien takana.

Niinpä Partizan sai torstain otteluun tuekseen 22 000 äänekästä nuorta.

– Me saimme määräyksen pelata kaksi ottelua ilman yleisöä ja me tiesimme, että voisimme kutsua alle 14-vuotiaita lapsia paikalle jalkapallo- ja peruskouluista, kommentoi Partizanin tiedottaja Biljana Obradovic BBC:lle.

– He eivät voi tulla yksin, joten he tulivat opettajien ja valmentajien kanssa.

– Paikalla oli kaikkiaan 22 000 lasta. Me järjestimme heille linja-autot, ruokaa, juomaa, popcornia ja erilaisia tavaroita, kuten Partizanin lippuja.

– Se oli valtava menestys. Vanhemmat ihmiset tulevat yleensä europeleihin, mutta lapsilla on isot sydämet, joiden pohjasta he kannustivat. Eilisen ottelu oli todella hyvä peli kaikille.

Partizan ja AZ tasasivat pisteet lukemin 2-2.