Suomen naisten A-maajoukkue avasi EM-karsinnat vakuuttavalla vierasvoitolla. Albania kaatui puhtaasti 3-0 Helmarien käsittelyssä.

Pelin alku viivästyi hiukan rankkasateen ja ukkosen myötä.

Suomi karkasi johtoon jo yhdeksännellä minuutilla, kun Linda Sällström puski pallon sisään Heidi Kollasen esityöstä.

Kollanen viimeisteli itse 17. minuutilla Helmareiden toisen osuman. Adelina Engman tarjosi keskityksen kulmapotkusta takatolpalle, josta 22-vuotias hyökkääjä puski Suomen kahden maalin johtoon.

Maali oli Kollasen ensimmäinen A-maajoukkueessa.

Suomi iski kolmannen ja viimeisen maalinsa avausjakson loppuun. Sällström löysi tiensä läpiajoon ja viimeistillä maltilla illan toisensa.

Lisämaaleja ei nähty ja saman numerot säilyivät loppuun saakka.

Helmarit kohtaa toisessa ottelussaan 8.10 Albanian uudelleen kotona. Ottelu pelataan Vaasassa.

Helmarit

@HelmaritFI
Suomi avasi EM-karsinnat Elbasanissa 3-0-voitolla Albaniasta 🔥 Toisella puoliajalla ei nähty maaleja, mutta joukkueen esitys oli rankkasateessa kokonaisuudessaan tyylikäs ja ammattimainen 🇫🇮⚽ OI SUOMI ON! #Helmarit #ALBFIN