Kun Huuhkajat kohtasi torstaina EM-karsinnoissa Kreikan, oli se vieraiden ensimmäinen ottelu uuden valmentajan John Van’t Schipin alaisuudessa. Sama kuvio toistuu Suomelle jälleen lokakuussa, kun Huuhkajat vierailee Bosnia ja Hertsegovinassa. Bosnia ja Hertsegovinan päävalmentaja Robert Prosinecki nimittäin erosi maan maajoukkueen hävittyä sunnuntaina Armenialle maalein 2-4 (lue lisää).

BiHFootball

@BiHFootball
BREAKING: Robert Prosinecki has resigned as Bosnia-Herzegovina coach.

Good decision. Hopefully someone could lead us to #EURO2020 via the playoff

– Olen puhunut kaikkien kanssa, ja keskustelujen tulos on, että olen eronnut, Prosinecki totesi maan jalkapalloliiton kotisivuilla The Starin mukaan.

– Kun aloitin, olin luottavainen sen suhteen, että selviydymme EM-kisoihin, mutta epäonnistuimme. Seuraajallani tulee olemaan tarpeeksi aikaa valmistaa joukkue Nations Leaguen pudotuspeleihin.

– Olin hyvin optimistinen. Minusta Bosnia on yhä erittäin hyvä joukkue, mutta jokin ei selkeästi natsannut. Näyttää siltä, etten onnistunut motivoimaan joukkuetta, 50-vuotias entinen Kroatian maajoukkuepelaaja jatkoi.

Kun Bosnia ja Hertsegovinalla on EM-karsintoja enää neljä peliä jäljellä, on se lohkon neljäntenä ainakin viisi pistettä Suomen takana. Huuhkajien etumatka voi vielä kasvaa sunnuntain Italia-ottelun jälkeen.

Saša Ibrulj

@sasaibrulj
Robert Prosinečki had a rollecoaster ride as the BiH national team coach. He went from zero to hero and back to zero, all in 21 months. After good (and lucky) start and promotion to the A division of the Nations League, his team won only 7 points in 6 games in the qualifers.

Runar Nordvik

@RunarNordvik
Prosinečki: - I’ve failed to motivate the team. I thought we would go to the Euros and I still believe this is a quality team. I was very optimistic and gave everything I could. Something is obviously wrong as I couldn't get the team ready and motivated.

Mikko Isotalo

@MikkoIso
Bosnian valmentaja Robert Prosinečki jo luovutti ja lähti Armenia-tappion jälkeen. Käsittämätön aika olla elossa, kun sauma kisoihin noin 80%, valmentajaruletti pyörii lohkon muissa joukkueissa ja Huuhkajien valmentajalle toivoisi vain jatkopahvia.