Inter Turku jatkaa Veikkausliigan sarjakärjessä – tutut konkarit ottivat roolia

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan ylempi loppusarja käynnistyi Turussa, kun runkosarjan voittanut Inter sai Turun päivänä vieraakseen IFK Mariehamnin. Vierasjoukkueella oli jonkin verran poissaoloja, mutta Inter pääsi peliin lähes parhaalla kokoonpanollaan.

Ottelu oli saada todellisen salama-alun, kun Filip Valencic riisti pallon Tarik Hamzalta jo 15 sekunnin pelin jälkeen. Valencic pääsi nokikkain maalivahti Oskari Forsmanin kanssa, mutta IFK:n torjuja veti pidemmän korren.

Interin painostus jatkui, ja seuraava hyvä tilanne syntyi, kun Niko Markkula leikkasi röyhkeästi läpi oikealta. Vieraiden laitapakki Dylan Murnanen oli pakko rikkoa Markkulaa ja ottaa tilanteesta keltainen kortti.

Noin 20 minuutin kohdalla nähtiin yksi koko kauden parhaista puolustussuorituksista. IFK:n Robin Sid chippasi pallon nätisti Inter-vahti Henrik Moisanderin yli ja vieraiden johtomaali näytti jo varmalta. Jostain tilanteeseen tuli kuitenkin Markkula, joka pukkasi pallon upeasti maaliviivalta selvemmille vesille. Markkula uhrautui ja sotkeutui purkunsa päätteeksi maaliverkkoihin. Interin onneksi puolustaja selviytyi kuitenkin ilman vakavampaa loukkaantumista.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä loisti toisessa päässä Filip Valencic. Slovenialainen sai keskityksen vasemmalta ja yritti todella näyttävää puolivolleyta. Valencicin veto viuhui vain parikymmentä senttiä maalin ohi.

Markkulan ja Forsmanin sankaritekojen ansiosta tauolle mentiin maalittomissa tasanumeroissa.

Toisen puoliajan toisella minuutilla Mika Ojala vapautti hyvällä syötöllä Timo Furuholmin, mutta Forsmanin hyvä vastaantulo peitti Inter-kapteenin laukauksen. Jatkotilanteesta pallo päätyi Markkulalle, mutta wingbackin veto karkasi korkeuksiin.

58. peliminuutilla Interin tehotrio loi jälleen hyvän maalintekotilanteen. Valencic syötti Furuholmille, jonka tulisen vedon Oskari Forsman jälleen torjui. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Daan Klinkenberg pääsi laukomaan, mutta kuti kimmahti kentälle maalin sivutolpasta.

Interin sinnikäs yritys palkittiin 62. minuutilla. Filip Valencic löysi rangaistusalueelta Mika Ojalan, jonka tarkka ja terävä kuti kymmenestä metristä sujahti verkkoon aivan tolpan juuresta.

Mika Ojala oli todella mainiolla pelipäällä, ja sai tilaisuuksia lisämaaleihinkin. 70. minuutilla Ojala oli tuplata illan maalisaldonsa ja Interin johdon, mutta Forsman kurkotti hienosti vedon yläriman alta kulmapotkuksi.

Inter joutui tekemään pelin viimeisellä varttitunnilla kaksikin loukkaantumisista johtuvaa pelaajavaihtoa. Pohjettaan satuttanut Daan Klinkenberg jätti kentän noin 15 minuuttia ennen loppua, ja hänen paikkansa otti Arttu Hoskonen. Reilut viisi minuuttia myöhemmin pienen kolhun saanut Markkula siirtyi penkille ja teki tilaa Niilo Mäenpäälle.

Juuri lisäajan käynnistyttyä Interin kapteeni Timo Furuholm pani pelin lopullisesti pakettiin. Furuholm otti pallon taidokkaasti haltuun rangaistusalueen oikealla laidalla ja tykitti voimalla yläkulmaan kauden kymmenennen maalinsa. Näin Interin edelliselläkin mestaruuskaudella 2008 näkyvässä roolissa olleet Ojala ja Furuholm heiluttivat tahtipuikkoa tämän syksyn mestaruusjahdissa.

2-0 -voittonsa myötä Inter jatkaa varmuudella sarjan kärjessä, kun sillä on pelaamatta vielä neljä ottelua. Päivän myöhäisemmät ottelut ratkaisevat, onko Interin etumatka lähimpiin haastajiin kaksi, neljä vai viisi pistettä.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.