Lukas Hradecky apeana kohtalokkaan virheensä jälkeen: ”Haluan pyytää anteeksi”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky oli keskiviikkona pettynyt mies hänen edustamansa Byaer Leverkusenin hävittyä Mestarien liigassa Lokomotiv Moskovalle kotonaan 1-2.

Kyseessä oli Hradeckyn, 29, ensiesiintyminen Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailussa. Hänelle jäi kuitenkin debyytistään karvas maku suuhun.

Suomen maajoukkuevahti mokasi pahemman kerran Lokomotivin toisessa maalissa. Hradecky syötti pallon vahingossa suoraan Lokomotivin Dmitri Barinoville, joka viimeisteli venäläisten voittomaalin 37. minuutilla tyhjään verkkoon.

– Koko joukkue on tietysti pettynyt. Minun virheeni oli syvältä. Yritin lähteä pelaamaan [maata pitkin], sillä se on osa sitä, miten pallonhallintaan perustuva tyylimme toimii. Haluamme pitää palloa paljon, ja se tarkoittaa sitä, että välillä pelaamisemme näyttää hieman riskialttiilta. Haluaisin sanoa muuta, mutta tämä ei jää viimeiseksi virheekseni, kommentoi Hradecky Euroopan jalkapalloliiton Uefan sivuilla.

– Olimme todella epäonnekkaita, kun emme saaneet toista maalia aikaisin ensimmäisellä puoliajalla. Peli oli täysin hallinnassamme, mutta maalia ei vain tullut. Tämä ilta oli kokonaisuutena pettymys.

– Meidän on päästävä yli virheistä ja siitä, miten armottomasti niistä rangaistiin. Olimme hieman liian hermostuneita. Emme pelanneet samalla varmuudella kuin normaalisti, ja siitä rangaistaan tällä tasolla. Mutta emme saa lannistua. Voimme yhä saada pisteitä tässä lohkossa.

Hradecky pahoitteli virhettään Leverkusenin sosiaalisen median välityksellä.

– Haluan pyytää anteeksi joukkueeltani ja kannattajilta. Toinen maali on kokonaan minun vastuullani. Tein siinä valitettavasti väärän valinnan.

Leverkusenin ja Lokomotivin lisäksi samassa lohkossa pelaavat suurseurat Atlético Madrid ja Juventus, jotka tasasivat pisteet keskiviikkona lukemin 2-2.