Ranskan futisliiton pomolle kritiikkivyöry – haluaa lopettaa toimet homofobiaa vastaan

© Kuva: Getty Images
Hammers haastaa Man Unitedin! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kerroimme elokuun lopussa siitä, kuinka Ranskan jalkapalloliigoissa oli keskeytetty parikin ottelua katsomosta kantautuneiden homofobisten huutelujen ja laulujen vuoksi. Stadioneilla oli nähty myös useita homofobisia lakanoita.

Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët on nyt todennut, että pelien keskeyttäminen homofobian takia pitäisi lopettaa. Vaikka toimet perustuvat FIFA:n kesällä antamaan suositukseen käsitellä homofobisia ja rasistisia solvauksia samalla tavalla, pitää 77-vuotias Le Graët päätöstä virheenä. Hän toivoo, että pelien keskeyttämisestä luovutaan jo tämän viikonlopun otteluissa.

– Minä keskeyttäisin ottelun rasististen chanttien takia. Keskeyttäisin ottelun tappelun takia, jos katsomossa on vaarallinen tilanne. Rasismi ja homofobia eivät kuitenkaan ole sama asia, Le Graët totesi radiokanava France Infolle.

– Seurojen turvahenkilöiden täytyy tarkistaa otteluihin menevät ihmiset. On turvahenkilöiden vastuulla, että lakanat otetaan nopeasti pois.

Le Graët totesi jo aiemmin, että ”liian monta ottelua on jo keskeytetty”. Hänen mukaansa poliitikot suurentelevat ongelmaa ”yrittäessään näyttää hyvältä TV-kameroiden edessä”.

Jalkapalloliiton johtajan kommentit ovat saaneet tympeän vastaanoton. Ranskan urheiluministeri Roxana Maracineanu kuvaili kommentteja ”häpeällisiksi jalkapallolle”. Myös homofobian vastaisen SOS Homophobie -järjestön puheenjohtaja Jeremy Faledam pettyi Le Graëtin lausuntoihin.

– Se on huoletuttavaa. Le Graët synnyttää hierarkian rasismin ja homofobian välille. Ne ovat kaksi syrjinnän muotoa, joita vastaan täytyy taistella samalla tavalla, Faledam kommentoi.

Lähde: The Times

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon! 

Hammers haastaa Man Unitedin! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!