KuPS:n puolustaja Luis Carlos Murillo on Veikkausliigan tasolle todella hyvä pelaaja.

Sekin taso vaatii raakaa työntekoa lapsesta saakka – Murillon tapauksessa kirjaimellisesti.

28-vuotias kolumbialainen kertoi Savon Sanomien haastattelussa avoimesti lapsuudestaan. Olot olivat melko karut, mutta jalkapallon pelaaminen onnistui helposti. Ja sitä Murillo tykkäsi tehdä – aamusta iltaan.

– Lähdin aamulla seitsemältä kotoa ja tulin takaisin iltaseitsemältä, kun äiti huuteli perään. Sen ajan pelasin jalkapalloa ilman kenkiä, Murillo sanoo.

Murillo hoiti pelaamisen ohella koulun tyylikkäästi. Pelkkään kouluun ja jalkapalloon hän ei kuitenkaan voinut keskittyä. Lapsenakin oli painettava töitä perheen elannon eteen.

– Myin vaatteita, ruokaa ja juomia. Myöhemmin mukaan tuli se, että kävin itse keräämässä maaseudulta hedelmiä ja kauppasin niitä sitten kaupungissa.

Suomeen ja KuPS:aan Murillo siirtyi talvella 2018. Se oli melkoinen muutos Kolumbian ilmastoon tottuneelle miehelle.

– Olin todella järkyttynyt, kun tulin Suomeen. Ilmasto on toisenlainen kuin kotimaassa. Olin kuitenkin aina halunnut kokea lumen ja talven. Sopeuduin hyvin nopeasti. Kesällä Kuopiossa on upea sää.

Haastattelussa Murillo kertoo myös, että hän tykkää kävellä kaupungilla ja pyöräillä. Suomalaista ruokaakin on tullut maistettua monipuolisesti.

Murillon sopimus kattaa enää vain tämän kauden. Puolustaja sanoo avoimesti, että Eurooppa kiinnostaisi.

– Minulla on vielä seitsemän pelivuotta edessä. Olen onnellinen Kuopiossa ja haluan pelata Euroopassa. Katsotaan, mitä KuPSin toimiston herrat ovat mieltä jatkostani.

Lue alkuperäinen juttu tästä.