Tässä on Uefan uuden seurajoukkueturnauksen nimi – lue, mitä kaikkea Uefan päättävä elin päätti tiistaina

© Kuva: Getty Images

Uefan päättävä elin kokoontui tiistaina Ljubljanassa, Sloveniassa, ja asialistalla oli suuria päätöksiä. Suomalaisittain pääuutinen oli se, ettei Helsinki saanut Uefa Super Cupin vuoden 2021 finaalia, joka meni Belfastiin.

Vuoden 2021 Uefa Super Cupin finaalin pelipaikan lisäksi Ljubljanassa päätettiin monesta muusta. Alla listattuna tärkeimpiä päätöksiä.

Nations League muuttuu

Suomen A-maajoukkue voitti oman lohkonsa C-divisioonassa kauden 2018-19 Nations Leaguessa ja varmisti samalla kuuluisan varapatruunan EM-kisapaikkaan. Lisäksi Suomi nousi lohkovoiton myötä B-divisioonaan. Suomen vastustajat selviävät 3. maaliskuuta 2020, kun Nations Leaguen lohkoarvonnat suoritetaan Amsterdamissa.

Ensi kaudella 2020-21 Nations Leaguen korkeimmalla tasolla pelaa 15 joukkuetta, kun aiemmin oli vain 12. Saksa, Kroatia, Puola ja Islanti saivat näin ollen pitää paikkansa A-divisioonassa.

Myös B ja C-divisioonassa pelaa jatkossa 16 joukkuetta. Alimmalla tasolla, D-divisioonassa, pelaa seitsemän joukkuetta. Ensimmäisen Nations Leaguen voitti Portugali.

Uefan uusi seurajoukkueturnaus

Vuonna 2021 käynnistyy uusi Uefan seurajoukkueturnaus. Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan seuraksi tulee Uefa Europa Conference League. Uudella seurajoukkueturnauksella pyritään kasvattamaan pienempien eurooppalaisten seurojen mahdollisuuksia pelata kilpailullisia europelejä.

Uuden turnauksen ottelupäivä on Eurooppa-liigan tavoin torstai ja otteluiden ajankohdat ovat samat kuin Eurooppa-liigassa. Suomen aikaa pelit käynnistyvät kello 19 ja 22. Mikäli suomalainen joukkue selviytyisi Europa Conference Leaguen lohkovaiheeseen, ottelut pelattaisiin Suomessa luultavimmin kello 19.

Uefan seurajoukkueturnausten finaalit

Mestarien liigan loppuottelu

  • 2021 – Stadion Krestovski, Pietari, Venäjä
  • 2022 – Allianz Arena, München, Saksa
  • 2023 – Wembley, Lontoo, Englanti

Eurooppa-liigan loppuottelu

  • 2021 – Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla, Espanja

Lisäksi

VAR-videoteknologia otetaan käyttöön jo tällä kaudella Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. VARia tullaan käyttämään myös naisten Mestarien liigassa tämän kauden finaalista eteenpäin sekä naisten vuoden 2021 EM-kisoissa, jossa mukana on myös maaliviivateknologia.

Miesten Mestarien liigassa VAR on ollut jo käytössä lohkovaiheen otteluista lähtien.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.