Teemu Pukin markkina-arvossa hulppea nousu – nousi samalla arvokkaimmaksi suomalaispelaajaksi

© Kuva: Getty Images
Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Teemu Pukin väkevä startti Englannin Valioliigassa ei ole jäänyt huomaamatta keneltäkään. Pukki on tehnyt neljässä ottelussa viisi maalia ja antanut yhden maalisyötön, ja on ollut koko sarjan terävintä kärkeä syyskauden alussa. Pukin joukkue Norwich on tehnyt yhteensä kuusi maalia, joten Pukki on ollut osallisena näistä jokaisessa.

Nyt myös arvostettu pelaajasiirtoihin ja pelaajien markkina-arvoihin painottuva Transfermarkt-sivusto on antanut Pukille ansaittua arvostusta. Transfermarkt päivitti torstaina pelaajien markkina-arvot Valioliigan osalta, ja Pukin arvossa on nähty muikea kolmanneksen nousu. Samassa suhteessa on noussut koko Norwichin pelaajiston arvo.

Transfermarkt arvioi Pukin arvoksi nyt 9 miljoonaa euroa. Edellisessä tarkastelussa viime kesäkuussa Pukki arvioitiin vielä kuuden miljoonan euron arvoiseksi. Pukin nousukäyrä on myös Transfermarktin sivuilla jyrkässä nousussa, sillä vajaa vuosi sitten Norwich-uran ollessa vielä alkumetreillään Pukin arvoksi ilmoitettiin vielä 2,5 miljoonaa euroa. Helmikuussa arvo nostettiin 4 miljoonaan euroon, kesällä 6 miljoonaan ja nyt siis 9 miljoonaan.

Pukki nousi samalla Transfermarktin arvioissa arvokkaimmaksi suomalaispelaajaksi. Hän ohitti kärkipaikka aiemmin pitäneen Lukas Hradeckyn, jonka TM arvioi 8 miljoonan euron arvoiseksi. Kolmantena on 4 miljoonan euron arvoiseksi arvioitu Roman Eremenko.

29-vuotias Pukki on nyt 9 miljoonan euron markkina-arvollaan Norwichin sisäisessä vertailussa jaetulla kakkossijalla. Yhtä arvokkaiksi arvioidaan nuoret puolustajat Ben Godfrey ja Jamal Lewis. Godfrey pelaa Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa ja Lewis Pohjois-Irlannin A-maajoukkueessa.

Norwichin ylivoimaisesti arvokkaimmaksi pelaajaksi Transfermarkt arvioi argentiinalaisen Emi Buendian, jonka markkina-arvo on 18 miljoonaa euroa. Buendia on suomalaista kuusi, ja Godfrey ja Lewis kahdeksan vuotta nuorempia.

Valioliigan arvokkaimmat pelaajat ovat Transfermarktin mielestä Liverpoolin Mohamed Salah ja Tottenhamin Harry Kane 150 miljoonan euron markkina-arvoillaan. Tuore The Best -voittaja, toppari Virgil van Dijk puolestaan ylsi ensimmäisenä puolustajana ylipäätään 100 miljoonan euron rajapyykkiin. Van Dijkin arvoa nostettiin kymmenellä miljoonalla, ja hän on nyt jaetulla sijalla 6 kaikkien pelaajien kesken.

Moisanderin Werder vetoideana! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!