Belgia oli omaa luokkaansa torstai-iltana EM-karsinnoissa, kun lilliputtimaa San Marino vieraili Brysselissä. Belgia tykitti peräti yhdeksän osumaa, mutta Real Madridissa pelaava tähtihyökkääjä Eden Hazard jäi ilman täysosumia.

Hazard oli silti kahdessa maalissa mukana syöttämällä Romelu Lukakun 4-0-maalin sekä Youri Tielemansin 6-0-osuman. Lopulta Hazard otettiin vaihtoon reilun tunnin kohdalla, kun peli oli jo ratkennut. Belgia kohtaa maajoukkuetauon aikana vielä sunnuntaina Kazakstanin vieraissa.

Belgian maalikarkeloissa osuivat Lukaku kahdesti, Tielemans, Nacer Chadli, Toby Alderweireld, Christian Benteke, Yari Verschaeren, Timothy Castagne sekä yksi osuma kimposi San Marinon omasta pelaajasta (Cristian Brollista) maaliin.

Murskavoitolla Belgia varmisti myös ensimmäisenä maana EM-kisapaikan ensi kesän EM-lopputurnaukseen, lue lisää tästä.

Torstai-illan tulokset

  • Belgia 9 – 0 San Marino
  • Hollanti 3 – 1 Pohjois-Irlanti
  • Itävalta 3 – 1 Israel
  • Kroatia 3 – 0 Unkari
  • Latvia 0 – 3 Puola
  • Pohjois-Makedonia 2 – 1 Slovenia
  • Slovakia 1 – 1 Wales
  • Venäjä 4 – 0 Skotlanti
  • Valko-Venäjä 0 – 0 Viro
  • Kazakstan 1 – 2 Kypros